«Όποτε και να γίνουν εθνικές εκλογές, θα εκπλαγείτε από τα ποσοστά που θα πάρει η Δημοκρατική Συμμαχία», δήλωσε σήμερα από τον Βόλο, η πρόεδρος του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία πραγματοποίησε περιοδεία στην Μαγνησία.

Παρότι εκτίμησε ότι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την χώρα, παρατήρησε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο, σε συνάρτηση και με τις εξελίξεις, και συμπλήρωσε ότι αν το αντιμετώπιζε ιδιοτελώς το θέμα το κόμμα της, θα ήθελε εκλογές. Υπογράμμισε μάλιστα, ότι η περίοδος του δικομματισμού έχει τελειώσει για την Ελλάδα.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο κυβερνήσεων συνεργασίας ανέφερε ότι το αποτέλεσμα των ερχόμενων εκλογών, ή των πρόωρων εκλογών, εφόσον ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου το αποφασίσει, θα δώσει και το στίγμα για συνεργασίες ή μη. Παράλληλα, η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», διέβλεψε ότι οι διαπραγματεύσεις στην Ε.Ε. θα διαρκέσουν και πέραν της κρίσιμης συνόδου κορυφής της 25ης Μαρτίου, προοπτική που θα έχει αρνητικές, όπως είπε, συνέπειες για την ελληνική οικονομία. Εκτίμησε ακόμη ότι για τους επόμενους 6 μήνες το τραπεζικό σύστημα δεν θα αυξήσει την ρευστότητα στην αγορά.

Η κ. Μπακογιάννη, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, εξαπέλυσε επίθεση και κατά της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας ότι τα περί «μαγικών λύσεων» για την εξάλειψη του ελλείμματος σε 18 μήνες είναι εκτός πραγματικότητας και ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στον λαό και «να μην λειτουργούμε με τέτοιες λογικές». Υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι για να βγει η Ελλάδα από την κρίση θα πρέπει να διορθώσει τον «κακό της εαυτό», προτάσσοντας θέμα καταργήσεων στον «τεράστιο δημόσιο τομέα» -όπως είπε- και υποστηρίζοντας ότι η Κυβέρνηση δεν συγκρούστηκε προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά κατέφυγε σε περικοπές μισθών και φορολόγηση του ιδιωτικού τομέα που προκάλεσε ασφυξία.

Είναι αδιανόητο, υποστήριξε με έμφαση, να σου χρωστάει το Δημόσιο και για να σε φορολογεί γι αυτά που «θεωρητικά» έχεις πάρει και αν δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις να σε κλείνει και στην φυλακή, είπε και τάχθηκε κατά του σχετικού νομοσχεδίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά το παράδειγμα ότι θα επιβάλλεται μέχρι και ποινή 20 ετών, δηλαδή όσα και στον Κουφοντίνα που σκότωσε τον Μπακογιάννη, όπως είπε, χαρακτηρίζοντας το όλο θέμα «παραλογισμό».

Η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» σχολίασε και την απώλεια των «Μεσογειακών Αγώνων» για την Ελλάδα και το δίπολο Βόλου-Λάρισας, που είχαν εξασφαλίσει την διοργάνωσή τους, αναφέροντας ότι «η Κυβέρνηση είπε ψέματα, ενέπαιξε τους διοργανωτές και το χειρότερο ξευτέλισε την χώρα». Αν και δήλωσε συμπαραστάτης, άφησε να διαφανεί, ότι έχει πολλές αμφιβολίες κατά πόσο το ποσό που ζητάει η Θεσσαλία από την Κυβέρνηση, στα επίπεδα των κονδυλίων που ήταν να διατεθούν για τους αγώνες, ως αντισταθμιστικά οφέλη, θα δοθεί τελικά.

Στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Μαγνησία, η κ. Μπακογιάννη, συναντήθηκε με τους δημάρχους Βόλου, Π. Σκοτινιώτη, Ρήγα Φεραίου Ελ. Λαίτσου, Αλμυρού Β. Χατζηκρανιώτη, τον αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας Δ. Αλεξόπουλο και τον πρόεδρο του ΤΕΕ Μαγνησίας Σωκρ. Αναγνώστου. Επίσης συναντήθηκε και με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στο Επιμελητήριο και εγκαινίασε τα γραφεία της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» στον Βόλο.