«Το μέλλον της Ελλάδας εξαρτάται από την ικανότητα της χώρας να μπει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας. Η κρίση των τελευταίων ετών έχει καταστήσει απόλυτα αναγκαία την προώθηση ενός νέου επιχειρηματικού μοντέλου στη χώρα», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διημερίδα με τίτλο «Διαμόρφωση μιας πολιτικής καινοτομίας για την Ελλάδα» που ξεκίνησε τις εργασίες της σήμερα, Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, στο ίδρυμα Ευγενίδη.

«Οι επιχειρήσεις που θα διακριθούν σ’ αυτό το νέο περιβάλλον θα είναι κατ’ ανάγκη επιχειρήσεις με καινοτόμο δράση και υψηλή προστιθέμενη αξία», τόνισε και πρόσθεσε:

«Στην Ελλάδα πλέον δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ένα οικοσύστημα καινοτομίας, με εξωστρεφείς επιχειρήσεις. Χρέος της πολιτείας είναι να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τα εμπόδια που περιορίζουν τις Ελληνικές επιχειρήσεις και κυρίως την γραφειοκρατία. Χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να ξεριζωθούν παλιές νοοτροπίες και αντιλήψεις.»

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι  είναι αισιόδοξος για την πρόοδο που σημειώνει η χώρα μας στον τομέα της καινοτομίας, υπογραμμίζοντας ότι μεταξύ άλλων έχει ξεκινήσει μια σημαντική προσπάθεια για τη μείωση των διοικητικών βαρών στη δημόσια διοίκηση, που δημιουργούν εμπόδια στην εκκίνηση και ομαλή ανάπτυξη των καινοτόμων επιχειρήσεων.

Η διημερίδα συνδιοργανώνεται από το Ινστιτούτο Οικονομικών Εργασίας (Institute for Labour Economics) και την Ομάδα Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα (Task Force).