Ενώπιον της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής θα βρεθούν την Πέμπτη ακόμη τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, πέραν από τους Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Στάθη Μπούκουρα και Γιώργο Γερμενή.Πρόκειται για τον Ηλία Παναγιώταρο για τον οποίος κατηγορείται για «στάση» μετά τις συμπλοκές τον Απρίλιο του 2010 στη Λάρισα, τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος κατηγορείται για τις απειλές κατά αστυνομικών σε επεισόδια στο Ηράκλειο Κρήτης και τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, που κατηγορείται για δημιουργία παράνομου ραδιοσταθμού.

Ειδικότερα, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτας, μετά από εντολή της Εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, διαβίβασε στην Βουλή αίτημα για άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου, καθώς του αποδίδεται το αδίκημα «της στάσης» το οποίο διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2010 στη Λάρισα, μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς.

Σημειώνεται ότι μέλη της Χρυσής Αυγής για να τιμήσουν το Διγενή Γρίβα είχαν προγραμματίσει στις 18 Απριλίου 2010 συγκέντρωση και πορεία προς τη κεντρική πλατεία της Λάρισας. Η Αστυνομία για λόγους ασφαλείας δεν επέτρεψε την πορεία και προσπάθησε να τους εμποδίσει.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής αντέδρασαν στην απόφαση αυτή της Αστυνομίας και άρχισε να πετούνε πέτρες προς στους αστυνομικούς οι οποίοι τους απώθησαν. Ο κ. Παναγιώταρος και τέσσερα ακόμη μέλη της Χρυσής Αυγής προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα και σε βάρος του κ. Παναγιώταρου σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της στάσης, ενώ στα τέσσερα μέλη της Χρυσής Αυγής τους αποδόθηκαν τα αδικήματα της στάσης και της παράνομης οπλοκατοχής.

Τον Ιούνιο του 2013 εκδικάστηκε η υπόθεση στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, αλλά αναβλήθηκε, καθώς έπρεπε να ζητηθεί η άρση ασυλίας του κ. Παναγιώταρου.

Το αίτημα της άρσης της ασυλίας διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και αυτή το διαβίβασε στη Βουλή, η οποία και θα αποφασίσει.

Να σημειωθεί ότι το αδίκημα της «στάσης» καταλογίζεται σε όποιον με πρόθεση συμμετέχει σε δημόσια συνάθροιση πλήθους που διαπράττει με ενωμένες δυνάμεις βιαιοπραγίες, κ.λπ., ενώ επιβαρυντική περίπτωση θεωρείται η οπλοφορία, η κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματική βλάβη.

Παράλληλα, ο Ηλίας Κασιδιάρης βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών για τα όσα έλαβαν χώρα το Νοέμβριο του 2012 στην Κρήτη, όπου καταφέρθηκε με απειλές κατά αστυνομικών έπειτα από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. που είχε στόχο την αποφυγή επεισοδίων εξαιτίας της παρουσίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε εκδήλωση του κόμματος στην Κρήτη και των αντικινητοποιήσεων που διοργανώθηκαν.

Ο κ. Κασιδιάρης μαζί με άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και  οπαδούς του κόμματος επιχείρησαν να περάσουν το μπλόκο της αστυνομίας για να έρθουν... τετ α τετ με τους αντιεξουσιαστές, κάτι που δεν επετράπη από τους αστυνομικούς.

Σε δηλώσεις του ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε ότι «δεν μπορούν 100 άτομα να παρακωλύουν μια νόμιμη συγκέντρωση ενός εκλεγμένου κόμματος». 

«Θα τους γ… όλους. Έχεις τον λόγο μου θα έχεις νεκρούς μέχρι το βράδυ», είπε ο ίδιος, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων.