«Συγγνώμη» από τον Κώστα Γκιουλέκα για τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε για το πρόσωπο του, στη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ενώ νωρίτερα, ο υφυπουργός Παιδείας και επικεφαλής αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση  στον Γιάννη Μπουτάρη

Από το βήμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, λίγη ώρα αργότερα, ο Γιάννης Μπουτάρης παραδέχτηκε ότι ήταν «ατόπημα» του όσα είπε εις βάρος του υφυπουργού Παιδείας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο, Κ. Γκιουλέκα, και εξήγησε πως δεν εννοούσε όσα είπε και απλώς τα ανέφερε πάνω στην κουβέντα.

Νωρίτερα, ο Κώστας Γκιουλέκας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. «Η τρέλα του μεγαλείου και η αλαζονεία της εξουσίας βρίσκουν απόλυτη ταύτιση στο πρόσωπο του θλιβερού δημάρχου Θεσσαλονίκης», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

«Το βέβαιο είναι ότι έχει ξεπεράσει πλέον όλα τα όρια και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ύψος και τις απαιτήσεις του αξιώματος που κατέχει. Με τα καμώματά του έχει κουράσει. Σίγουρα, τα όσα είπε δεν αντέχουν σε κανένα πολιτικό σχολιασμό. Όταν κανείς μιλάει με αυτό τον τρόπο, προφανώς τελεί υπό πνευματική διαταραχή», τόνισε σε γραπτή δήλωση ο κ. Γκιουλέκας.