current views are: 1

8 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση04:20

Εκτός από το θέμα της Χρυσής Αυγής, οι τόνοι «ανεβαίνουν» και για την οικονομία

Με τη φράση «αυτοί δεν θα στήσουν κάλπες ούτε για να εκλέξουν διαχειριστή της πολυκατοικίας» σχολιάζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την προσπάθεια της κυβέρνησης να παραμένει γαντζωμένη στην εξουσία.

Δημοσίευση 04:20’
αρθρο-newpost

Με τη φράση «αυτοί δεν θα στήσουν κάλπες ούτε για να εκλέξουν διαχειριστή της πολυκατοικίας» σχολιάζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την προσπάθεια της κυβέρνησης να παραμένει γαντζωμένη στην εξουσία.

Γράφει ο Φαίδωνας Παλαιολόγος

Με τη φράση «αυτοί δεν θα στήσουν κάλπες ούτε για να εκλέξουν διαχειριστή της πολυκατοικίας» σχολιάζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την προσπάθεια της κυβέρνησης να παραμένει «γαντζωμένη» στην εξουσία.

Οι εξελίξεις στο μέτωπο της Χρυσής Αυγής αναγνωρίζουν ότι έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα αισιοδοξίας στη κυβέρνηση, όμως το γεγονός ότι αυτή  καθυστέρησε δραματικά « όταν εμείς την καλούσαμε να ενεργοποιηθεί κατά της Χρυσής Αυγής» την καθιστά σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου ευάλωτη στην κριτική αλλά και απολογούμενη στη κοινωνία.

Όχι μόνο για τις «καθυστερήσεις» αλλά κυρίως για το ότι επιδεικτικά αγνοούσε τις προτάσεις και τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Και θέτουν τα ερωτήματα:

Γιατί δεν «άνοιξαν» νωρίτερα οι φάκελοι των υποθέσεων που αφορούσαν τις καταγγελίες για τη Χρυσή Αυγή;

Γιατί η κυβέρνηση «κώφευε» όταν ο ΣΥΡΙΖΑ απο το βήμα της Βουλής την καλούσε να  προχωρήσει στην εξιχνίαση υποθέσεων απο το 2008 και νωρίτερα;

Πώς αξιοποιήθηκαν τα στοιχεία των «κοριών» της ΕΥΠ;

Οι παρακολουθήσεις έγιναν με άνωθεν εντολές;

Πόσο διατεθειμένη είναι η κυβέρνηση να προχωρήσει και να σπάσει το απόστημα στους θύλακες της Χρυσής Αυγής στα σώματα ασφαλείας, τη δικαιοσύνη και το στρατό;

Και θέτουν το κρίσιμο ερώτημα. Θα προσέλθει η κυβέρνηση και πότε στη συζήτηση στη προ ημερησίας διάταξης  στη Βουλή που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Όπως επισημαίνουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης η παρελκυστική τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν «προσφέρει υπηρεσίες στη λειτουργία του κοινοβουλευτισμού, αντιθέτως δημιουργεί στην κοινωνία την αίσθηση ότι επιδιώκεται να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο Χρυσή Αυγή ως τετελεσμένο και όχι ως διαρκές»

Εκτός όμως από το θέμα της Χρυσής Αυγής, οι τόνοι θα «ανέβουν» και σε εκείνο της οικονομίας. Τα νέα μέτρα, δηλαδή το νέο μνημόνιο όπως και αν αυτό ονομαστεί, εκτιμάται  ότι θα προκαλέσουν νέα και οξύτερη κοινωνική αναστάτωση. Πεδίο προνομιακό για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε να προσεγγίσει τμήματα της κοινωνίας που θα πληγούν από τα μέτρα και να κατορθώσει να πείσει για την αναγκαιότητα της εναλλακτικής του πρότασης.

Ίσως λοιπόν στο θέμα της οικονομίας να προκύψει το «ατύχημα» που απεύχεται η κυβέρνηση και όπως λένε σκωπτικά στη Κουμουνδούρου « τότε όχι απλά θα αλλάξει ο διαχειριστής αλλά θα αλλάξουν και οι ένοικοι της πολυκατοικίας». 


σχετικα αρθρα