Επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς καταγγέλοντας παρουσία χρυσαυγιτών μαζί με αστυνομικούς στις διαδηλώσεις. 

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Τσουκαλάς «Κατά την διάρκεια της αντιφασιστικής διαδήλωσης που έγινε στις 18-09-2013 στην Αμφιάλη, για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από στέλεχος της «Χρυσής Αυγής» (Γιώργο Ρουπακιά), οι άνδρες των ΥΑΤ επέδειξαν «υπερβολικό ζήλο», στην αντιμετώπιση - ανάσχεση των διαδηλωτών. Κατά τη διάρκεια της καταστολής, μέσα από τις γραμμές των ανδρών της ΥΑΤ εμφανίστηκαν αρκετοί «αγανακτισμένοι πολίτες», οι οποίοι πετροβολούσαν ανενόχλητοι τους διαδηλωτές, χωρίς να συλληφθούν ή έστω να παρεμποδιστούν.

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες της ομάδας αυτής έκαναν τον γύρω της Ευρώπης και έγιναν θέμα στο BBC. Σύμφωνα με δημοσιεύσεις της εφημερίδας «Έθνος», φαίνεται πως ένας από τους «αγανακτισμένους συνεργάτες» των ανδρών της ΥΑΤ είναι μέλος του Πυρήνα Νίκαιας της Χ.Α. και ήταν μαζί με τον δράστη της δολοφονίας του Π. Φύσσα στην κατασκήνωση της Χρυσής Αυγής στη Νέδα. Η μη αντίδραση των αστυνομικών στην παρουσία και δράση αυτών των στοιχείων, η περίεργη συνύπαρξή τους, η διαρκής ανοχή, κάλυψη και προστασία τους, γεννά συνειρμούς για την ύπαρξη θυλάκων παρακράτους στην ΕΛ.ΑΣ., αμαυρώνοντας την συνολική εικόνα της.

Έγινε γνωστό ότι διατάχθηκε ΕΔΕ, καθώς και ότι μετακινήθηκε ο επικεφαλής της διμοιρίας της Υ.Α.Τ. στο Κερατσίνι.

Κατόπιν των ως άνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Μπορούσαν να κινηθούν αυτοβούλως οι αστυνομικοί όταν αντιλήφθηκαν τα άτομα αυτά ή έπρεπε να λάβουν σχετική εντολή από το Κέντρο Επιχειρήσεων; Ενημερώθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων για την ύπαρξη των ατόμων αυτών τη στιγμή εκείνη; Κι αν ενημερώθηκε σχετικά, τι εντολές έδωσε στους άνδρες της ΥΑΤ;

2. Ποια είναι τα πορίσματα της διενεργούμενης Ε.Δ.Ε., σε ποιο στάδιο βρίσκεται και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο»;