Στο πλαίσιο της επίσκεψή του στο Ισραήλ με τον ισραηλινό ομόλογό του, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισκέφτηκε σήμερα το μουσείο του Ολοκαυτώματος.

Ο κ. Σαμαράς ξεναγήθηκε στο μουσείο όπου συναντήθηκε και με τον πρόεδρο των Επιζώντων Ελληνικής Καταγωγής, ενώ κατέθεσε στεφάνι.

Ο πρωθυπουργός ευγενικά αρνήθηκε να φορέσει το κιπά το εβραικό καπέλο που είναι σύμβολο πίστης.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του ο πρωθυπουργός έγραψε το δικό του μήνυμα κατά του ναζισμού στο βιβλίο προσωπικοτήτων του μουσείου σημειώνοντας μεταξύ άλλων «ποτέ ξανά».

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε:

 «Οι μνήμες των θυμάτων του Ολοκαυτώματος μας ενώνουν στον αγώνα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τον αγώνα κατά του ναζισμού και όλων των μορφών τυραννίας. Οι μνήμες τους μας ενώνουν μπροστά σε μια δέσμευση από τα βάθη της καρδιάς μας: Ποτέ ξανά!».

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον Βενιαμίν Νετανιάχου και των υπουργών με τους Ισραηλινούς ομόλογούς τους.

Ο κ. Σαμαράς είχε σύντομη κατ ιδίαν συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του και στη συνέχεια μπήκε στην αίθουσα της συναντήσης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.