Τις σκέψεις του Υπουργείου Οικονομικών αποκάλυψε σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash, η ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Νίκη Τζαβέλλα, η οποία συμμετέχει στην ομάδα διαλόγου του κόμματος με την κυβέρνηση, για την Οικονομία.

Η κα Τζαβέλλα ανέφερε ότι -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά και σύμφωνα με δική της πληροφόρηση από τις Βρυξέλλες- θα δοθεί τελικά στη χώρα μας η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ από την Τρόικα, ενώ θα συμφωνηθεί και μείωση του επιτοκίου.

Παράλληλα τόνισε ότι κατά την συζήτηση που είχαν με τον κ. Παπακωνσταντίνου συνάγεται - όπως υποστήριξε η ίδια- ότι στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να μαζευτούν 15 δισ. μεταξύ του 2012 και 2015, και αυτό -όπως είπε- θα επιτευχθεί μέσω περικοπών κατά τα 2/3 και μέσω εσόδων κατά το 1/3.

«Η δική μας η πρόταση, αντιστρέψαμε αυτό, και είπαμε ότι θα θέλαμε να δούμε 2/3 έσοδα και 1/3 περικοπές. Βεβαίως, όταν έχουμε περικοπές εκεί όπου γίνεται σπατάλη, να γίνουν» είπε. Τέλος, η κα Τζαβέλλα είπε ότι η χώρα μας έχει αναπτυξιακές προοπτικές, αλλά υπάρχει έλλειψη επενδυτικής ατμόσφαιρας και έφερε ως παράδειγμα το φορολογικό νομοσχέδιο που είναι 300 σελίδες.

Ο ΛΑΟΣ μέσω του γραφείου τύπου, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά της ΝΔ, με αφορμή την άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μετάσχει στον διάλογο για την οικονομία που έχει ζητήσει η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Οικονομικών.

«Η ΝΔ αρνήθηκε το διάλογο. Θα μπορούσε να κάνει χειρότερα στον Παπακωνσταντίνου: Να του στείλει αίφνης τον Φαήλο Κρανιδιώτη», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.