Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για την κατάργηση της ΕΡΤ ήρθε η ώρα να συζητηθεί στη Βουλή.

Όμως, ως γνωστόν το ΠΑΣΟΚ τον περασμένο Ιούνιο μεσούσης της κυβερνητικής κρίσης μετά το αιφνιδιαστικό λουκέτο στην ΕΡΤ έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει την Πράξη που θα κυρώνει το κλείσιμο της πρώην δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Το ερώτημα που τίθεται, είναι τι θα πράξουν τελικώς οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καθώς όταν είχαν γίνει οι δηλώσεις περί άρνησης του κόμματος να επικυρώσει το κλείσιμο της ΕΡΤ κανείς δεν είχε φανταστεί την εξέλιξη των πραγμάτων. Ότι δηλαδή η ΔΗΜΑΡ θα αποχωρούσε από την τρικομματική και ότι τελικώς το ΠΑΣΟΚ θα οδηγούνταν σε συγκυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία.

Στο ΠΑΣΟΚ αναζητούν λύση για να υπερβούν ανώδυνα τον σκόπελο. Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη έχουν αναλάβει να διερευνήσουν μέσω του Μαξίμου ενδεχόμενες νομικές λύσεις για να ξεπεραστεί το πρόβλημα και το ΠΑΣΟΚ να μην εμφανιστεί εκτεθειμένο ψηφίζοντας την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Από την άλλη αν δεν ψηφίσει θα φανεί ότι υπάρχει ρήγμα στην δικομματική...

Το Μαξίμου ακόμη δεν έχει δώσει κάποια οριστική απάντηση όμως ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης εξετάζει όλες τις εκδοχές για να βγάλει από την δύσκολη θέση την συγκυβέρνηση.

Την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών και ο Γιαννης Στουρνάρας ετοιμάζονται κανονικά για την συζήτηση στην Επιτροπή αύριο το απόγευμα και κανένας δεν τούς είχε ειδοποιήσει ως τώρα πως η συζήτηση θα αναβληθεί, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να «παγώσει» κάθε διαδικασία γιατί ήταν αναγκασμένη να καταψηφίσει.

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί η συζήτηση μέχρι νεωτέρας.