Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινό, συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Καλλίρη.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η συζήτηση επί του σχεδιασμού του Υπουργείου για την εξέλιξη του ΕΟΠΥΥ σε «αγοραστή» Υπηρεσιών Υγείας (με διαγωνισμούς και ελέγχους ποιότητας) μ ε παράλληλη μεταφορά των μονάδων του στο ΕΣΥ και δημιουργία – μαζί με τα Κέντρα Υγείας - του Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Το ΠΑΣΟΚ στη λογική και παλαιότερης νομοθεσίας του (νόμος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του 2003), στηρίζει αυτή την προοπτική και με τις προτάσεις του θα διασφαλίσει τη σωστή και αποτελεσματική λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και του Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού το σύνολο του προσωπικού των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ θα μεταφερθεί στο ΕΣΥ.

Επίσης, κατά την διάρκεια της συνάντησης ετέθη το θέμα της τοποθέτησης των ευρισκόμενων σε διαθεσιμότητα καθηγητών επαγγελμάτων υγείας στα δημόσια νοσοκομεία, όπως έχει αποφανθεί η κυβέρνηση. Ο Υπουργός ενημέρωσε ότι έως τις 30/11 θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ώστε να προχωρήσει έγκαιρα η σχετική διαδικασία.

Την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούσαν ο καθηγητής και υπεύθυνος Υγείας της Κ.Ο. Δ. Κρεμαστινός, ο βουλευτής Γ. Κουτσούκος και οι Γ. Κουτρουμάνης, Χ. Πρωτόπαπας και Στ. Μιχαλάκος.