current views are: 1

8 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση13:07

Οι αντιδράσεις στις Σκουριές «όχημα» για να κατηγορηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να επιτίθεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της υπόθεσης των Σκουριών επεξεργάζονται τα στελέχη της Κουμουνδούρου τα τελευταία εικοσιτετράωρα. 

Δημοσίευση 13:07’
αρθρο-newpost

Τα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να επιτίθεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της υπόθεσης των Σκουριών επεξεργάζονται τα στελέχη της Κουμουνδούρου τα τελευταία εικοσιτετράωρα. 

Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης 

Τα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να επιτίθεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της υπόθεσης των Σκουριών επεξεργάζονται τα στελέχη της Κουμουνδούρου τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Για κάποιους μάλιστα αυτό το ενδεχόμενο δεν είναι ένα απλό σενάριο αλλά κάτι περισσότερο δεδομένου ότι  ο Πρωθυπουργός εξομοίωσε στις ΗΠΑ όσους διαφωνούν με το ΝΑΤΟ ή ακόμα με την Ευρωπαϊκή Ένωση με την Χρυσή Αυγή. Ακόμα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα βουλευτές της ΝΔ επαναφέρουν τεχνηέντως το θέμα των Σκουριών ζητώντας από τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν ή ακόμα και να καταδικάσουν όσα έχουν γίνει στην Χαλκιδική.

Χαρακτηριστικό της ανησυχίας που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ γι αυτό το θέμα είναι το άρθρο ρεπορτάζ που φιλοξενεί σήμερα στο site left.gr το οποίο όπως είναι γνωστό εκφράζει τις απόψεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Την ίδια ημέρα που ο Δένδιας εξανίστατο για την υποτιθέμενη καταγγελία του Αλ. Τσίπρα περί παρακολούθησης του τηλεφώνου του από την ΕΥΠ, ο Καρατζαφέρης, γνωστός πολιτικός «λαγός» από την εποχή που είχε κεντρικό ρόλο στις ζυμώσεις της (άκρο) δεξιάς πολυκατοικίας», «αποκάλυψε» σχέδιο παρακολούθησης βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να τον εμπλέξουν στην «υπόθεση των Σκουριών» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ.

«Στόχος του ακροδεξιού επιτελείου είναι η, έστω και με άγαρμπο τρόπο, άμεση ανάδειξη του άλλου «άκρου» που θα κατηγορηθεί ως εξίσου επικίνδυνο με τη χρυσαυγίτικη συμμορία. Σε αυτό το φόντο αναπαράγεται σε όλα τα πάνελ η επικίνδυνη θεωρία των «δύο άκρων», ακολουθούμενη πάντα από την ερώτηση προς το παρευρισκόμενο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ: «Καταδικάζετε τη βία στις Σκουριές;». Από το «άκρο» που θέλει την «έξοδο από το ευρώ και το ΝΑΤΟ» (όπως ανέφερε ο Σαμαράς στις ΗΠΑ, δίνοντας παιδαριώδη χαρακτήρα στην ανιστόρητη θεωρία), το πολιτικό παράκεντρο του Μαξίμου εστιάζει στις Σκουριές και τον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη Χρυσού. Έναν αγώνα, που, όπως έδειξε η μαζική συμμετοχή στην πρόσφατη συναυλία, διατηρεί τα χαρακτηριστικά ενός δημοκρατικού και μαζικού κινήματος το οποίο δύσκολα θα καμφθεί από τις διώξεις και την άγρια καταστολή.

Στο πλαίσιο της κατασκευής του «άλλου άκρου» και της  τρομοκράτησης των κατοίκων που αγωνίζονται για τη ζωή τους, τις ημέρες που εξαρθρώνεται η δολοφονική συμμορία της Χ.Α., είκοσι τρεις κάτοικοι της Ιερισσού και τέσσερις Θεσσαλονικείς έλαβαν (στις 25 Σεπτεμβρίου) κλήσεις για να εμφανιστούν ενώπιον της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ως μέλη «εγκληματικής οργάνωσης». Παράλληλα, παραμένουν προφυλακισμένοι δύο κάτοικοι οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στην εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός». Ως εκ τούτου, παίρνει σάρκα και οστά η πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμοστεί η πρακτική σε κάθε οργανωμένη ομάδα πολιτών, είτε ανήκουν σε κάποιο πολιτικό κόμμα, χώρο, ή κλάδο εργαζομένων. Και η στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ (ή «ορισμένων συνιστωσών» όπως το έθεσε ο Καρατζαφέρης), ως υποστηρικτή αυτών των ομάδων, ανοίγει επικίνδυνα μονοπάτια προς την ευθεία τοποθέτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο απέναντι «άκρο» των νεοναζί δολοφόνων.»

 Στο σχετικό άρθρο γίνεται αναφορά και στον στενό συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά , Φαήλο Κρανιδιώτη και στην σχέση του με την ακροδεξιά.

«Οι ίδιοι οι νεοναζί είχαν, σε ανύποπτο χρόνο, στιγματίσει τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής ως εγκληματίες και «κουκουλοφόρους». Πρόσφατα, λίγες μόνο ημέρες πριν από τις συλλήψεις των χρυσαυγιτών, ο Κασιδιάρης συμφωνούσε με τον Κρανιδιώτη για τη «βία» των Σκουριών και καλούσε την κυβέρνηση να επιβάλει την τάξη. Ο ακροδεξιός σύμβουλος του πρωθυπουργού, χαριεντιζόμενος με τον επιφανή χρυαυγίτη, εξίσωσε τη δολοφονία Φύσσα με τη «βία των Σκουριών» και συνέστησε στη Χρυσή Αυγή να χαμηλώσει τους τόνους καθώς «στη βία των Σκουριών, δεν απαντάμε με βία».


σχετικα αρθρα