Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης «προσποιείται την υπερκομματική και αντισυμβατική προσωπικότητα» ενώ «είναι από τους λίγους που απέκτησαν κομματική ταυτότητα για να αναδειχθούν σε αυτοδιοικητικά αξιώματα» τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η Διοικούσα Επιτροπή Νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή χθεσινές δηλώσεις του κ. Μπουτάρη σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ.

«Είναι σεβαστό δικαίωμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη να αυτοπροσδιορίζεται ως οπαδός του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα ως ο πιο φανατικός οπαδός του ΠΑΣΟΚ, όπως έπραξε με χθεσινές του δηλώσεις. Aυτό είναι ίσως και το μοναδικό δείγμα συνέπειας του κ. Μπουτάρη έναντι των προεκλογικών θέσεων που διατύπωνε όταν έλαβε τη στήριξη του τότε αρχηγού του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου» υπογραμμίζει η ανακοίνωση και προσθέτει:

«Αυτό που δεν δικαιούται εδώ και καιρό ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι να προσποιείται την υπερκομματική και αντισυμβατική προσωπικότητα. Όταν υπάρχουν πρόσωπα που αποποιούνται κομματικές ταυτότητες για να υπηρετήσουν την τοπική αυτοδιοίκηση, ο κ. Μπουτάρης είναι από τους λίγους που απέκτησαν κομματική ταυτότητα για να αναδειχθούν σε αυτοδιοικητικά αξιώματα».