«Θα προστατεύσουμε τη Δημοκρατία στη γενέτειρά της» ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με τις ενέργειες της κυβέρνησης κατά της Χρυσής Αυγής, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, στην Ιερουσαλήμ.

Ο κ. Πέρες, συνεχάρη τον πρωθυπουργό για τις προσπάθειες  του νεοναζισμού λέγοντας ότι καλώς δεν άφησε να σπιλώσουν της ιστορία της δημοκρατικής χώρας. Τον συνεχάρη όμως και για τους χειρισμούς στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία.

Πριν τη συνάντηση με τον ισραηλινό πρόεδρο, ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, ο οποίος απέδωσε τα διάσημα και τον μεγαλόσταυρο του Παναγίου Τάφου στον πρωθυπουργό

Η αγιοταφική αδελφότητα, με επικεφαλής τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς που τον συνόδευσαν με ιδιαίτερες τιμές.
 
Ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και ακολούθως, υπό τους χαρμόσυνους ήχους του Ναού της Αναστάσεως, περπάτησε μέχρι το Ναό όπου και με ιδιαίτερη συγκίνηση προσκύνησε στον Πανάγιο Τάφο. Τον πρωθυπουργό και την συνοδεία του ξενάγησε στα προσκυνήματα και στο καθολικό του Ναού ο Πατριάρχης.
 
Κατά την υποδοχή του στο Πατριαρχείο ο κ. Θεόφιλος ανέφερε ότι τον υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά σαν προστάτη των απανταχού Ελλήνων και του απέδωσε τα διάσημα του Παναγίου Τάφου και τον Μεγαλόσταυρο. Ο πρωθυπουργός, στον δικό του χαιρετισμό, ευχήθηκε «καταλαγή, ειρήνη και αγάπη και ευχήθηκε στους ιερείς δύναμη για να συνεχίσουν το έργο τους. Είμαστε δίπλα σας και όλοι εδώ παίρνουμε δύναμη από εσάς. Ο αγώνας σας είναι πολυσήμαντος»
 
Στη διαδρομή του από το Πατριαρχείο μέχρι τον Ιερό Ναό του Παναγίου Τάφου υπήρχε πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων προσκυνητές από την Ελλάδα οι οποίοι τον επευφημούσαν και του έλεγαν να συνεχίσει τον αγώνα του.