Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας επί του παρόντος, απάντησε η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά  στους αποστράτους με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα. Οι Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών του  Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας  εξέφρασαν την αγωνία τους αν θα δεχτούν  και άλλες περικοπές στις συντάξεις τους. Η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε, ότι όπως προκύπτει και από το προσχέδιο του προϋπολογισμού δεν έχουν συμπεριληφθεί μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις των ένστολων, ενώ τόνισε ότι καμία συζήτηση δεν έχει γίνει σχετικά με συγχωνεύσεις στρατιωτικών νοσοκομείων. 

Η κα Γεννηματά ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Ενώσεων για τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να ενισχύσει τους απόστρατους αλλά και το εν ενεργεία προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, παρά τις δύσκολες συνθήκες που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση.

Παράλληλα τους γνωστοποίησε ότι υπογράφτηκε χθες πρόταση έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος με θέμα: «Υγειονομική Περίθαλψη των Στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος και των Μελών των Οικογενειών τους».

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα :
·         Εξισώνονται προς τα πάνω (έως το 26ο έτος ηλικίας), τα όρια ηλικίας των τέκνων που δικαιούνται υγειονομική περίθαλψη ανεξάρτητα από το φύλο τους.
·          Οι σύζυγοι στρατιωτικών αποκτούν δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης, με τους ίδιους όρους, ανεξάρτητα από το φύλο τους.
·         Τα αδέλφια στρατιωτικών, που δεν δικαιούνται υγειονομική περίθαλψη από ασφαλιστικό φορέα και έχουν αναπηρία άνω του 67 %, αποκτούν το δικαίωμα αυτό ανεξάρτητα από το φύλο τους.
·          Παρέχεται για πρώτη φορά δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης σε διαζευγμένους, εφόσον δεν αντλούν δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης από άλλη πηγή.
·          Παρέχεται για πρώτη φορά δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης σε τέκνα με Μεσογειακή ή Δρεπανοκυτταρική Αναιμία, εφόσον απασχολούνται περιστασιακά και όχι μόνιμα.

Γ. Κοκ.