Ηχηρό μήνυμα μηδενικής ανοχής απέναντι στη Χρυσή Αυγή έστειλε εκ νέου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο ελληνο-ισραηλινό επιχειρηματικό φόρουμ το βράδυ της Τρίτης στο Τελ Αβίβ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ξεριζώσουμε την Χ.Α. από την πολιτική ζωή του τόπου». 

Και πρόσθεσε ο πρωθυπουργός: «Είμαστε αποφασισμένοι και αποτελεσματικοί. Η πολιτική απόγνωση δημιούργησε τον εξτρεμισμό και τον λαϊκισμό. Οι Έλληνες χάσαμε το 10% του πληθυσμού μας στην κατοχή. Είναι ντροπή να υπάρχει ναζιστικό κόμμα στη Βουλή». 

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής είναι στην φυλακή, πολλά στελέχη της έχουν συλληφθεί, και υπογράμμισε ότι «η Δημοκρατία με σεβασμό στους νόμους είναι ισχυρότερη από τον εξτρεμισμό».

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για τη σχέση της Ελλάδας με το Ισραήλ κάνοντας λόγο για «στρατηγική σχέση μακράς πνοής», η οποία βασίζεται στις κοινές αξίες, στην μακρά ιστορία των δύο χωρών αλλά και στο ότι αποτελούν πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Ειδική αναφορά έκανε στις μεγάλες ενεργειακές πηγές που υπάρχουν στις δύο χώρες και που μπορούν να αποτελέσουν την βάση για κοινή εκμετάλλευση στην παραγωγή και στην διακίνησή τους.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ενέργειας Σίλβαν Σάλομ ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση που δίνει μάχη κατά του αντισημιτισμού. «Δεν είναι εύκολο να δίνει μάχη εναντίον ενός κόμματος που είναι μέσα στη βουλή και είχε και απήχηση» είπε. «Τους δείξατε ότι υπάρχουν όρια», τόνισε. 

Ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προοπτικές του ενεργειακού πλούτου αλλά και για τους υδάτινους πόρους. Ο στρατηγικός άξονας Ελλάδα - Κύπρος - Ισραήλ δεν είναι μια διμερής η τριμερής σχέση αλλά είναι μια «κοινή γεωστρατηγική πολιτική με πολλαπλά οφέλη και προοπτικές», όπως τόνισε ο πρωθυπουργός. Αργά το βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς επέστρεψε στην Αθήνα.