Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

Πολύ κοντά σε αυτούς που με τα χρήματα τους έκαναν το νεοναζιστικό μόρφωμα κόμμα της Βουλής θεωρούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται πλέον η δικαιοσύνη. Τα όσα αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες ώρες στην Βουλή για την σπουδή της Χρυσής Αυγής να υπερασπίζεται με θέρμη τα συμφέροντα των εφοπλιστών αποτελούν τουλάχιστον μία ένδειξη για την πηγή του μαύρου χρήματος.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα οι οποίοι το τελευταίο διάστημα είχαν αφήσει αιχμές για την πηγή χρηματοδότησης του Νίκου Μιχαλολιάκου εμφανίζονται πλέον σίγουροι για τον δρόμο του χρήματος.

Ερμηνεύοντας μάλιστα τα στοιχεία που προέκυψαν από την Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού ελέγχου σύμφωνα με τα οποία η Χρυσή Αυγή είχε καταθέσει 140 ερωτήσεις και αναφορές προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για διάφορα θέματα που απασχολούσαν τον εφοπλιστικό κλάδο αλλά και το γεγονός ότι ζητούσε οικονομική ενίσχυση των ναυτιλιακών εταιρειών με εγγυητικές επιστολές από το κράτος τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι η έρευνα από εδώ και εμπρός θα πρέπει να είναι στοχευμένη και αποτελεσματική.

Ανέφεραν ακόμα ότι η Χρυσή Αυγή είχε ταχθεί υπέρ της τροπολογίας να μην συμπεριλαμβάνεται στο πόθεν έσχες η συμμετοχή σε ναυτιλιακές εταιρείες ενώ υπενθύμιζαν ότι ο Guardian εδώ και καιρό έχει κάνει σχετικό  ρεπορτάζ για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από μερίδα εφοπλιστών.

«Η εφημερίδα αποκάλυπτε» λένε στελέχη της Κουμουνδούρου ότι «εν μέσω φημών για στήριξη από εφοπλιστές, (η Χρυσή Αυγή) έχει καταφέρει να ανοίξει γραφεία σε όλη την Ελλάδα».

«Αυτό δηλαδή που έβλεπαν οι ξένοι αρνιόταν να το δει η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές» επισημαίνουν ακόμα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

 Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικεντρώνουν ακόμα το ενδιαφέρον τους σε ερώτηση της Χρυσής Αυγής προς τους υπουργούς Ναυτιλίας, Αιγαίου και Οικονομικών για τη χρηματοδότηση των ναυτιλιακών εταιρειών.

Στην σχετική ερώτηση ο βουλευτής Νικόλαος Κούζηλος ανέφερε ότι «τράπεζες όπως η Εμπορική, η Εθνική και η Marfin διαθέτουν ναυτιλιακά χαρτοφυλάκια αξίας 6 δισ. ευρώ που πρέπει να τα κατευθύνουν για την ενίσχυση των ναυτιλιακών εταιρειών».

Αλλά και όσα συνέβαιναν στην Επισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα ήταν βάση σχεδίου για την εξυπηρέτηση των... δανειστών.

Από την μία ο βουλευτής Λαγός έθετε θέμα για την «μείωση των δικαιολογητικών και της γραφειοκρατίας» και ζητούσε την «δημιουργία νέου σύγχρονου μητρώου ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων, στο οποίο θα περιέχονται οι υγιείς επιχειρήσεις» ενώ από την άλλη ο γνωστός  Παναγιώταρος εμφανιζόταν ως ο εγγυητής της τάξης και της ηρεμίας που θα ανέστειλε κάθε συνδικαλιστική δράση. Και όπως φαίνεται προσπάθησε να το κάνει με την επίθεση στο Πέραμα».