«Θα δείξουμε στον κόσμο τι εστί Χρυσή Αυγή» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση και πρόσθεσε ότι οι έρευνες των αρχών βρίσκονταν σε εξέλιξη και η τραγική δολοφονία του Φυσσα ενήργησε ως καταλύτης.

Ο κ. Κεδίκογλου υποστήριξε ότι η ελληνική κοινωνία αιφνιδιάστηκε απο την είσοδο στη Βουλή μιας εγκληματικής οργάνωσης που έπαιζε με τον αντισυστημικό της χαρακτήρα. 

«Είχαμε άλλα κρούσματα βίας πολύ πριν τη ΧΑ, είχαμε τη διείσδυση βίας (...) δεν κάνω εξίσωση, αλλά διαπίστωση, η βια είχε διεισδύσει στην κοινωνία μας σε ενα επικίνδυνο βαθμό» είπε χαρακτηριστικά. 

Για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι η κυβέρνηση είχε πει οτι ήθελε αλλαγές είχε αρκετές γκρίζες ζώνες, έγιναν αλλαγές και κατατίθεται τώρα στη Βουλή. 

Χαρακτήρισε δε, ως ακατανόητη την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να διακοπεί η χρηματοδότηση της ΧΑ. «Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι αποσπασματική, το θέμα της άρσης χρηματοδότησης πρέπει να γίνει άμεσα, μπορούμε να δεχθούμε και το τεκμήριο της αθωότητας και να είναι με αναστολή η άρση χρηματοδότησης» σημείωσε. 

Τόνισε, επίσης, ότι η διείσδυση της ΧΑ στην αστυνομία είναι μικρή, ενώ η έρευνα για τις ένοπλες δυνάμεις δεν έδειξε καμία διείσδυση της οργάνωσης. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε, τέλος, κατηγορηματικά, το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών. «Αποκλείεται. Προτεραιότητά μας είναι να ολοκληρώσουμε την έξοδο της χώρας μας από την κρίση» σημείωσε.