Για απαξίωση του κοινοβουλίου από τους κυβερνητικούς εταίρους, υποκρισία και αναξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ και για «δώρο της ΝΔ προς το ΠΑΣΟΚ» κάνει λόγο ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, αναφορικά με την «επιλογή να μη συζητηθεί στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που οδήγησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ».

Ο κ. Σκουρλέτης υπογραμμίζει ότι η εξέλιξη αυτή είναι ένα δώρο της ΝΔ προς το ΠΑΣΟΚ, ώστε να κρυφτεί και μην πάρει θέση σε αυτήν την πραξικοπηματικού χαρακτήρα κίνηση, που έκλεισε τη δημόσια ΕΡΤ και τραυμάτισε την ενημέρωση και τη δημοκρατία.

Η στάση αυτή των δυο κυβερνητικών εταίρων απαξιώνει τις ήδη τραυματισμένες διαδικασίες του κοινοβουλίου και αποκαλύπτει την πολιτική υποκρισία και αναξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ, που έσκιζε «τα ιμάτιά του», όταν η κυβέρνηση κατέβαζε τα ρολά στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, επισημαίνει ο κ. Σκουρλέτης.

Σημειώνει παράλληλα ότι, η στοιχειώδης δημοκρατική ευαισθησία και τάξη επιβάλλουν την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, καθώς και την άμεση συζήτηση στη Βουλή της ΠΝΠ που έριξε «το μαύρο στην ΕΡΤ» και των προτάσεων νόμου που είχαν κατατεθεί για την ακύρωση των συνεπειών της.