Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Βουλευτές από όλα τα κόμματα είναι αποφασισμένοι να κερδίσουν κάτι σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης και καλούν τον υπουργό Οικονομικών να διαπραγματευτεί σκληρά.

Αν και κανονικά όλοι θα περίμεναν μια εντυπωσιακή κίνηση, από την αντιπολίτευση για αυτό το θέμα, η πρωτοβουλία ξεκίνησε από 26 βουλευτές της ΝΔ. Από κοντά είναι και βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που έχουν αποφασίσει να πιέσουν και εκείνοι για να μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο.

Πρωτοβουλίες αναμένονται και από το ΠΑΣΟΚ το οποίο με σημερινή του ανακοίνωσή του επαναφέρει στο προσκήνιο τη πρόταση που είχε κάνει η Χαριλάου Τρικούπη, από το καλοκαίρι, δια του εκπροσώπου τύπου Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. Να μειωθεί ο φόρος και να δοθεί προκαταβολή του επιδόματος.

«Από τις αρχές του καλοκαιριού είχαμε ζητήσει τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που αφορούσε στο πετρέλαιο θέρμανσης. Ζητήσαμε τότε, να είναι ένα από τα κύρια θέματα που θα τεθούν στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, καθώς είχε διαφανεί η αναποτελεσματικότητα του μέτρου και οι επιπτώσεις στα φορολογικά έσοδα», αναφέρει στην ανακοίνωση και προσθέτει:

«Σήμερα, το υπουργείο Οικονομικών με διαρροές στον Τύπο επαναφέρει το θέμα της μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Συμφωνούμε και επιμένουμε στην πάγια θέση μας το θέμα να επιλυθεί έμπρακτα προς όφελος των πολιτών σε διαπραγμάτευση με την τρόικα και όχι επικοινωνιακά».

Ταυτόχρονα, οι βουλευτές λένε πως θα πρέπει να γίνει επανεκτίμηση του συγκεκριμένου φόρου, καθώς και δεν απέδωσε και ο κόσμος κρύωσε. Όλοι συμφωνούν στην πάταξη του λαθρεμπορίου αλλά λένε ότι αυτός ο τρόπος απέτυχε.

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι βουλευτές ορεινών και ημιορεινών περιοχών καθώς έρχονται αντιμέτωποι με την οργή του κόσμου για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Οπότε όλοι περιμένουν από τον κύριο Στουρνάρα να κάνει τουλάχιστον ένα βήμα πίσω . Ανάλογα μηνύματα έχουν φτάσει και στο Μέγαρο Μαξίμου.