Όσοι νομοθετικοί ελιγμοί και να γίνουν από τους κυβερνητικούς εταίρους σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ, το ζήτημα θα παραμένει ανοικτό και θα χρεώνει τα κόμματα και ένα έκαστον των βουλευτών, αναφέρει με ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, με αφορμή την ακύρωση της σημερινής συζήτησης στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Η Βουλή οφείλει να κυρώσει ή να απορρίψει την ΠΝΠ, αναφέρει η ΔΗΜΑΡ, καθώς η καταληκτική ημερομηνία (18/10/13) είναι υποχρεωτική και ζητάει να εισαχθεί άμεσα σε ψήφιση η κοινή πρόταση νόμου των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για μη κύρωση της Πράξης αυτής και για αναδρομική και εξ υπαρχής ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης κατάργηση της ΕΡΤ.

«Η ΔΗΜΑΡ καλεί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μην αποδεχθούν τη μεθόδευση μη ψήφιση της πρότασής τους μέχρι τη στιγμή που η Πράξη θα έχει αποβάλει αυτοδίκαια την ισχύ της, αλλά θα έχει επιβάλει οριστικά τα αποτελέσματά της.

Αν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θελήσουν να κρυφτούν πίσω από τις συνταγματικές προθεσμίες προσπαθώντας να "περισώσουν" την υπογραφή και την πολιτική τους αξιοπιστία, θα έχουν ακέραια την ευθύνη» υπογραμμίζεται στη ανακοίνωση.

TAGS