«Κεραυνούς» εξαπέλυσε την Τετάρτη ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της ηγεσίας της ΝΔ, καταγγέλλοντας «επιχείρηση χειραγώγησης της κοινής γνώμης» και προσπάθεια συμψηφισμού για την «πολύμηνη συγκάλυψη» στις πρακτικές της Χρυσής Αυγής.

Ο Νίκος Βούτσης, γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του σημειώνει ότι «όπως θα έπρεπε να είναι γνωστό, αύριο για πρώτη φορά θα συζητηθούν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, στη Διάσκεψη των Προέδρων και στην Επιτροπή Δεοντολογίας όλα τα συναφή ζητήματα που αφορούν στις συνέπειες από τη προφυλάκιση των ηγετικών στελεχών της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

Από την πλευρά μας θέσαμε εξ αρχής το πλαίσιο για μια συνολική διαβούλευση σε όλα τα ζητήματα και για την σύννομη διαχείριση θεμάτων όπως αυτά των ασυλιών, της ενδεχόμενης επαναληπτικής εκλογής, της χρηματοδότησης του κόμματος και των μισθολογικών θεμάτων των προφυλακισθέντων βουλευτών.

Αντί της αναγκαίας συζήτησης ανάμεσα στα κόμματα, η οποία δεν έγινε όλες τις προηγούμενες μέρες, επελέγη από την κυβέρνηση η άθλια πολιτική των διαρροών σε μια ακόμα επιχείρηση χειραγώγησης της κοινής γνώμης με μόνιμο στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το με ποιους όρους θα ανασταλεί η χρηματοδότηση και τα προνόμια των βουλευτών είναι ζήτημα πολιτικής διαβούλευσης και συναρτάται βεβαίως και με την πρόοδο των ερευνών της Δικαιοσύνης αφού μόλις σήμερα θα μας γνωστοποιηθούν τα παραπεμπτικά της Εισαγγελίας για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Γίνεται φανερό κάθε μέρα που περνάει ότι η ηγεσία της Ν.Δ. προσπαθεί εναγωνίως να συσκοτίσει ή να συμψηφίσει με επικοινωνιακές εντυπώσεις την πολύμηνη συγκάλυψη που παρείχε στις εκατοντάδες ενέργειες της εγκληματικής συμμορίας, τις οποίες επί διετίας το αντιφασιστικό κίνημα, ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς δημοσιοποιούσαν.

Επίσης, επιχειρεί να στηρίξει τον διχαστικό και ανιστόρητο συμψηφισμό των δήθεν δύο άκρων, που έχει ως βασική γραμμή ώστε να οξύνει την πολιτική της εναντίον των κοινωνικών αγώνων και να διαμορφώσει συναινέσεις στη μνημονιακή πολιτική.

Επί του προκειμένου για ακόμα φορά σημειώνουμε ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» και ότι η (πολιτική) βλακεία είναι ανίκητη», καταλήγει η ανακοίνωση.