Κατηγορηματικά αρνητικός ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα πολιτικών αλλά και των πολιτών εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στη πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς σχετικά από τους δημοσιογράφους για το αν η κυβέρνηση μπορεί να διαβεβαιώσει ότι δεν παρακολουθούνται τα τηλέφωνα -αφού από τα στοιχεία της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής σε ορισμένες των περιπτώσεων για εγκληματικές δραστηριότητες ανθρώπου ο οποίος εξελέγη βουλευτής πριν από τις εκλογές και υπήρχε ο φάκελος πριν το 2012-  ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι δεν υπήρξαν παρακολουθήσεις της ΕΥΠ αλλά της Αντιτρομοκρατικής κατόπιν συγκεκριμένων καταγγελιών.

«Στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής ήταν η αντιτρομοκρατική που επελήφθη της υπόθεσης, γιατί υπήρχαν συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις για τις οποίες είχαμε καταγγελίες, είχαμε σοβαρά στοιχεία. Βέβαια, στο ενδιάμεσο ο ύποπτος εξελέγη βουλευτής και όπως καταλαβαίνετε...» ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη ότι υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν τις παρακολουθήσεις ο κ. Κεδίκογλου τον προέτρεψε να πάει σε κάποιον εισαγγελέα.