Γράφει ο Φαίδωνας Παλαιολόγος

«Η εμμονή της κυβέρνησης στη θεωρία των δύο άκρων, και συνακόλουθα η καχυποψία που δημιουργείται  ότι με όχημα την Χρυσή Αυγή, θα μπορεί η όποια νομοθετική ρύθμιση προβλεφθεί να  ισχύσει και κατα παντός άλλου» είναι το κομβικό σημείο, που οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει δική του πρόταση για το «πάγωμα» της χρηματοδότηση της «Χρυσής Αυγής».

Στελέχη του κόμματος βλέπουν ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να «τζογάρει» σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι απο το οποίο προσδοκά κυρίως εκλογικά οφέλη, αδιαφορώντας επι της ουσίας για το μείζον πολιτικό θέμα του ναζισμού – φασισμού.

Για αυτό και στην πρόταση που θα κατατεθεί θα σημειώνεται ότι είναι πολιτικό λάθος η αποσπασματική αντιμετώπιση του προβλήματος, θα περιγράφονται με ακριβή τρόπο τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής, και επ αυτών θα υπάρχουν  συγκεκριμένες  διατάξεις  που δεν θα αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών.

Και βέβαια θα τονίζεται εμφατικά ότι «η πολιτική δύναμη που ανέδειξε το φασιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στο ξερίζωμα του νεοναζιστικού μορφώματος». Όπως επισημαίνεται από στελέχη του κόμματος για «δευτερεύοντα» ζήτημα όπως π.χ. το θέμα της Ζαρούλια η θέση θα είναι να ψηφιστούν οι διατάξεις με αυξημένη πλειοψηφία, ώστε με τον τρόπο αυτό να καταδειχθεί η ομοθυμία του κοινοβουλίου κατά των νεοναζιστών.

Βέβαια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν παραλείπουν να απευθύνουν με μια δόση πικρού χιούμορ το ερώτημα «τι έχει γίνει με τη μήνυση στον GUARDIAN, που απειλούσε ο κ. Δένδιας, την ξέχασε», επιδιώκοντας να δείξουν ότι «όταν εμείς φωνάζαμε  ο υπουργός έστριβε δια των μηνύσεων».

Πάντως στη Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι ο εκνευρισμός που παρατηρείται σε κυβερνητικά στελέχη δεν είναι τυχαίος. Οι συναντήσεις του Α. Τσίπρα στις Βρυξέλλες και η αποδοχή του από ένα ευρύ φάσμα ευρωπαίων πολιτικών, το νέο μνημόνιο που σχεδιάζεται,  οι κοινωνικές εντάσεις που εκ των πραγμάτων θα οξυνθούν δημιουργούν ασφυκτικό πλαίσιο στην κυβέρνηση. Και όπως επισημαίνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ « είναι σαφές ότι το θέμα της Χρυσής Αυγής δεν αρκεί στην κυβέρνηση για να το χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία για την οικονομική επίθεση κατά  της κοινωνίας».