Διαψεύδει με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρύθμισης την απόλυση 25.000 εργαζομένων. Σχολιάζοντας σημερινό δημοσίευμα για «απολύσεις τουλάχιστον 25.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2014» ο κ. Μητσοτάκης απαντά ότι «όπως είναι γνωστό, η τρόικα απαιτεί 15.000 απευθείας απολύσεις από τώρα και μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου και άλλες 10.000 τουλάχιστον απολύσεις που θα προέλθουν από τις διαθεσιμότητες μέσα στο 2014».

Πρόκειται για ένα απόλυτα ψευδές και πλήρως παραπλανητικό δημοσίευμα. Οι σχετικές δεσμεύσεις, που έχει αναλάβει η χώρα μας από το 2012, για την περίοδο 2013 - 2014, όπως έχουν ρητά διατυπωθεί και ουδέποτε αμφισβητηθεί από τους εκπροσώπους της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ είναι οι ακόλουθες:

1) Ένταξη στο πρόγραμμα κινητικότητας συνολικά 25.000 δημοσίων υπαλλήλων, η πλειοψηφία των οποίων θα μετακινηθεί σε άλλες θέσεις στον δημόσιο τομέα, ώστε να ανταποκρίνονται τα προσόντα και οι δεξιότητές τους στις πραγματικές ανάγκες του Δημοσίου.

2) Ανανέωση του ανθρωπίνου δυναμικού του Δημοσίου μέσα από 15.000 προσλήψεις, στις οποίες θα αντιστοιχούν 15.000 υποχρεωτικές αποχωρήσεις, με εφαρμογή δηλαδή του κανόνα 1:1. Ένα μέρος αυτών των αποχωρήσεων, όπως προαναφέραμε, θα προέρχεται από τους δημοσίους υπαλλήλους που εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας.

Κάθε κριτική, οποιασδήποτε μορφής και οποιασδήποτε έντασης, προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι πάντοτε δεκτή – όχι όμως και η παραπληροφόρηση".