«Ο συνδικαλισμός δε συνάδει με πράξεις συναλλαγής, ανομίας και εκμαυλισμού», αναφέρει ο γραμματέας του τομέα Συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Λιντζέρης σχετικά με τη σύλληψη του προέδρου των εργαζομένων του νοσοκομείου «Σωτηρία» για εκβίαση.

Όπως αναφέρει ο κ. Λιντζέρης, «το πρωτοφανές κρούσμα διαφθοράς με πρωταγωνιστή το πρόεδρο των εργαζομένων στο νοσοκομείο "Σωτηρία" δεν εκθέτει το συνδικαλιστικό κίνημα αλλά αυτούς που το χρησιμοποιούν ως όχημα για την εξυπηρέτηση των ιδιοτελών και ανομολόγητων επιδιώξεών τους».

Σε σχετική δήλωσή του το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «όποιος με τις ενέργειές του διολισθαίνει σε τέτοιες συμπεριφορές όχι μόνο καταπατά τις αδιαπραγμάτευτες αρχές και αξίες του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά είναι και ηθικά και πολιτικά υπόλογος».

«Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά όλοι οι φορείς των συλλογικών δράσεων και λειτουργιών οφείλουν να αποδείξουν ότι η στράτευσή τους για την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος δεν ενέχει την οποιαδήποτε σκοπιμότητα και ιδιωφέλεια. Όσοι παραβιάζουν αυτόν τον κανόνα είτε γιατί έχουν ελαστικές συνειδήσεις είτε γιατί είναι επιρρεπείς στη συναλλαγή πρέπει να εισπράξουν την πολιτική και συνδικαλιστική απόρριψη και να βρεθούν αντιμέτωποι με την αυστηρή δικαστική κρίση και απόφαση», συμπληρώνει.

TAGS