Τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης όσο το δυνατόν συντομότερα, ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και παράλληλα κάλεσε σε διάλογο όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

   Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι οι πολιτικές εξελίξεις λόγω της οικονομικής δυσπραγίας της χώρας, θα οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές μέχρι το Πάσχα και εν συνεχεία σε κυβέρνηση συνεργασίας.

   Μίλησε για θέατρο των δύο μεγάλων κομμάτων, που "με εκβιαστικά διλήμματα οδηγούν τη χώρα σε εκλογές" και προέβλεψε ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει επιπλέον μέτρα τα οποία δεν μπορεί να αντέξει ο λαός.

   Είπε ότι οι αριθμοί της πραγματικής οικονομίας είναι δραματικοί και υπονομεύουν την εθνική κυριαρχία, και υποστήριξε ότι η χώρα δεν έχει δανειστεί μόνο 110 δισ. ευρώ, αλλά ότι θα λάβει συνολικά από την τρόικα 250 δισ. ευρώ.

   Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, επίσης, εξέφρασε φόβους ότι η επιβολή του Μνημονίου συνεπάγεται περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας και αυτό -όπως είπε- θα έχει συνέπειες και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, και κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι "κάνει επιδερμική πολιτική όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στα εθνικά θέματα".

   Χαρακτήρισε "αστείες" τις κατηγορίες του προέδρου της ΝΔ, ότι ο κ. Καρατζαφέρης "είναι εξαπτέρυγο του ΠΑΣΟΚ" και ανέφερε ότι "υπάρχουν νέοι πολιτικοί στη ΝΔ, όπως ο κ. Γιώργος Κοντογιάννης και ο κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος που συζητούν μαζί μου, γιατί έχουν αγωνία για τον τόπο και για την παράταξη".

   Διευκρίνισε, πάντως, ότι η οικουμενική κυβέρνηση δεν θα έχει νόημα χωρίς τη συμμετοχή του κ. Σαμαρά.

   Ερωτηθείς για το εγχείρημα της Ντόρας Μπακογιάννη είπε ότι η κα Μπακογιάννη αναζητά ρόλο και πρόσθεσε ότι διαφωνεί πολιτικά με την κ. Μπακογιάννη σε θέματα όπως η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, η σύνθετη ονομασία των Σκοπίων, το μεταναστευτικό.

   Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον Κώστα Καραμανλή, είπε πως ο πρώην πρωθυπουργός χρειάζεται πολλά χρόνια για να αποκατασταθεί στη συνείδηση των οπαδών της ΝΔ.

   Αναφερόμενος στο θέμα του Βατοπεδίου, είπε ότι "έχει υπάρξει με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης παραγραφή του αξιόποινου των πράξεων, τα άλλα είναι θέατρο και εμείς δεν συμμετέχουμε σε τέτοια αθλιότητα".

   Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ακόμη, ότι είναι ανοιχτό το θέμα των συνεργασιών στις περιφερειακές εκλογές, καθώς θα υπάρξει δεύτερος γύρος σε πολλές περιφέρειες και δήμους, επανέλαβε ότι είχε προτείνει στον κ. Σαμαρά να κατέβει για υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής ο κ. Αβραμόπουλος, αλλά εκείνος προτίμησε την "άγονη γραμμή του Κικίλια".