Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, συνέρχεται σήμερα, Παρασκευή, η 11η Σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος στο Ξενοδοχείο Divani Caravel.

Οι εργασίες της 11ης Συνόδου θα ξεκινήσουν με ομιλία του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, ενώ αμέσως μετά θα μιλήσει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια θα τοποθετηθεί για το ζήτημα του Ευρωομόλογου η κ. Βάσω Παπανδρέου.

Στην 11η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ πριν από τις τοποθετήσεις των μελών του οργάνου θα χαιρετίσει ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Martin Schulz, ενώ μετά τις ομιλίες των μελών του ΕΣ θα χαιρετίσει ο κ. Poul Nyrup Rasmussen, πρώην πρωθυπουργός της Δανίας και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Θα ακολουθήσουν οι δευτερολογίες και η 11η Σύνοδος του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία για την εκλογή τριών μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα μέλη του οργάνου που έχουν καταλάβει κυβερνητικές θέσεις.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της 11ης Συνόδου του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Παπανδρέου και του Poul Nyrup Rasmussen στο Ζάππειο, στις 5 μμ, ενώ στις 8 μμ θα πραγματοποιηθεί δείπνο εργασίας στην Αίγλη Ζαππείου.

Σύνοδος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στην Αθήνα

Η διαμορφωση μιας "προοδευτικής διακυβέρνησης για την Ευρώπη του αύριο" είναι το κύριο θέμα συζήτησης της συνάντησης των ηγετών των κομμάτων-μελών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος που συνέρχεται στην Αθήνα στις 4 και 5 Μαρτίου 2011.

Ως "υψίστης σημασίας" χαρακτηρίζει την ατζέντα της συζήτησης των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) ο πρόεδρος του ΕΣΚ, Πολ Νίρουπ Ράσμουσεν, επισημαίνοντας ότι «το κεντρικό θέμα είναι πώς θέλουμε να συζητήσει, να ορίσει και να εφαρμόσει η ΕΕ την οικονομική της διακυβέρνηση, ενώ προτεραιότητα του ΕΣΚ είναι να υποστηρίξει, όσο γίνεται πιο έντονα, πώς αυτό θα πρέπει να πραγματοποιηθεί με τρόπο οικονομικά αξιόπιστο και κοινωνικά υπεύθυνο».

Στη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΣΚ, εκφράζει την περηφάνια του για την συνδιοργάνωση της συνάντησης με τον πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «τον περασμένο χρόνο κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, ο Γιώργος Παπανδρέου απέδειξε τι σημαίνει να είσαι πραγματικός ηγέτης».