Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

Θέμα σεβασμού της δημοκρατίας και τήρησης των θεσμών θα θέσουν τα επόμενα εικοσιτετράωρα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις συζητήσεις που θα γίνουν στο κοινοβούλιο με αφορμή το θέμα της αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα και με βάση τα ερωτήματα που έχουν θέσει ο Γ.Καρατζαφέρης αλλά και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος θα αναζητηθεί η σχέση κράτους και παρακράτους καθώς και ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών τα τελευταία τρία χρόνια.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η δήλωσή του –υπουργού Προστασίας του Πολίτη- πως δεν παρακολουθούνται πολιτικά κόμματα από την ΕΥΠ, κρατείται και καταγράφεται. Φανταζόμαστε ότι το ίδιο ισχύει και για οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία του κρατικού μηχανισμού», έβαλε στο τραπέζι της συζήτησης νέα δεδομένα αφού η άποψη αυτή εμπεριέχει και στοιχεία απειλής με την διαδικασία των αποδείξεων.

Το περίεργο πάντως είναι ότι ενώ αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε να θέλει να υποβαθμίσει το θέμα των παρακολουθήσεων των τηλεφώνων τα τελευταία εικοσιτετράωρα εμφανίζεται σαν να είναι έτοιμος να αποδείξει κάθε κατηγορία και καταγγελία παρά τα όσα λέει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δενδιας περί αστεϊσμών.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου σημειώνουν πάντως ότι οι αρμόδιοι φορείς καλά θα έκαναν να είναι πιο φειδωλοί στις δηλώσεις τους αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του.

Η εμπλοκή πάντως του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήρθε λίγο μετά την φημολογία ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε εδώ και καιρό τα τηλέφωνα βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Με δεδομένο  ότι η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει την λογική των δυο ακρών τα στελέχη της Κουμουνδούρου άρχισαν να ψάχνονται για το εάν βρίσκονται και αυτοί στον κατάλογο των παρακολουθήσεων.

Η ιστορία αυτή από ότι φαίνεται μόλις ξεκίνησε. Το άγνωστο είναι εάν υπάρχουν στοιχεία και πότε θα αποκαλυφθούν και θα φέρουν νέα δεδομένε στην πολιτική ζωή του τόπου.