Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ μπήκε για μία ακόμη φορά ο υπουργός Οικονομικών. Η Χαριλάου Τρικούπη άρχισε να πυροβολεί εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα αντιλαμβανόμενη ότι ο υπουργός επιχείρησε να καρπωθεί ως δική του πρόταση την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Στο ΠΑΣΟΚ έγιναν έξαλλοι διαβάζοντας στον Τύπο διαρροές του υπουργείου Οικονομικών πως υπάρχουν σκέψεις για αίτημα προς την τρόικα ούτως ώστε να επιτραπεί η μείωση του ειδικού φόρου.

Κι αυτό διότι ήδη από τον Αύγουστο το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει να προχωρήσει το υπουργείο σ' αυτήν την ελάφρυνση κατόπιν συνεννοήσεως με τους εταίρους δεδομένου ότι τα έσοδα πέρυσι εμφανίστηκαν κατώτερα των προσδοκιών, αφού οι πολίτες προτίμησαν να ...παγώσουν παρά να αγοράσουν το πετρέλαιο θέρμανσης με τιμή εξισωμένη με το πετρέλαιο κίνησης.

Ήταν δε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ που έβαλε στο τραπέζι το θέμα ζητώντας από το υπουργείο να προωθήσει το σχετικό αίτημα του κόμματός του. Τότε το υπουργείο είχε απαντήσει αρνητικά.

Έτσι χθες ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αφού είχε προηγηθεί σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε ανοιχτά τον κ. Στουρνάρα ότι παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια καλώντας τον να δείξει έμπρακτα ότι διαπραγματεύεται προς όφελος των πολιτών.

Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ την βγήκε από τα αριστερά στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ανακοινώνοντας στην Βουλή ότι διαφωνεί με την εφαρμογή του μέτρου της επιβολής των εικοσιπέντε ευρώ για την εισαγωγή ασθενών στα νοσοκομεία και ότι η κυβέρνηση οφείλει να αναζητήσει από αλλού τα κονδύλια που υπολείπονται για να κλείσουν οι μαύρες τρύπες στην υγεία.

Αιχμές άφησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τον υπουργό υγείας, ο Γιάννης Κουτσούκος του ΠΑΣΟΚ διότι κατήργησε τα πληθυσμιακά κριτήρια για την εκχώρηση άδειας λειτουργίας τομογράφων σε ιδιώτες...