Την ώρα που το απόγευμα αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση για την άρση ασυλίας των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταθέσει τη δική του πρόταση για αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, ενώ σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες  και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης θα φέρει στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης.

Μάλιστα ο κ. Μιχελάκης έσπευσε με χθεσινές του δηλώσεις να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο στήριξης της πρότασης της Κουμουνδούρου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να γίνει δεκτή μια πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για νόμο που θα αναφέρεται στη Χρυσή Αυγή, ενώ η Κουμουνδούρου έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να στηρίξει πρόταση που θα μιλάει γενικά και αόριστα, όπως σημειώνουν κορυφαία στελέχη της, σε εγκληματική οργάνωση.

Ταυτόχρονα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η δικαστική έρευνα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ενώ σήμερα αρχίζει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για την άρση της ασυλίας τριών βουλευτών της οργάνωσης. 

Συγκεκριμένα το έγγραφο του ανακριτή που εστάλη στη Βουλή ζητά την άρση της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών Π. Ηλιόπουλου, Γ. Γερμενή και Ευστ. Μπούκουρα. 

Το ενδεχόμενο για βαριές ποινικές διώξεις όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό έγγραφο είναι σοβαρό καθώς αναγράφεται χαρακτηριστικά το άρθρο του ποινικού κώδικα που αναφέρεται στην κατάλυση της Δημοκρατίας. Δηλαδή, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής εκτός από τη συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση ενδέχεται να κατηγορηθούν για κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και για εσχάτη προδοσία.

TAGS