«Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, το έχει πει ο πρωθυπουργός κατ’ επανάληψη» διεμήνυσε κατηγορηματικά μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης σχολιάζοντας έκθεση του ΔΝΤ.

Αναφερόμενος στην έκθεση του Ταμείου, που κάνει λόγο για μηδενικό πρωτογενές πλεόνασμα και ανάγκη επιπλέον μέτρων ύψους 6,7 δισ. ευρώ, τόνισε ότι «δεν με ενδιαφέρει τι λεει το ΔΝΤ, μου είναι αδιάφορο. Με ενδιαφέρει τι λέγεται όταν κάθονται στο τραπέζι και οι τρεις (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ)». 

Πρόσθεσε ότι είτε υπάρχει κούρεμα είτε όχι, θα υπάρξει επιμήκυνση και κούρεμα επιτοκίων σε βάθος χρόνου. 

Ο υπουργός σημείωσε ότι υπάρχουν τα πρώτα αχνά δείγματα βελτίωσης στα δημοσιονομικά μόνο για το 2013, ενώ στο ύψος του φετινού πρωτογενούς πλεονάσματος δεν υπολογίζεται η επιστροφή κερδών από τα κέρδη που κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες. 

«Ούτε μια στο εκατομμύριο δεν υπάρχει θέμα υπουργού Οικονομικών» τόνισε ο κ. Μιχελάκης, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα ότι απεστάλη αίτημα προς τους εκπροσώπους των δανειστών για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 15%, ερήμην του Γιάννη Στουρνάρα.

«Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται. Υπάρχουν διαρροές που είχαν βάση, και κάποιες που δεν είχαν καμία βάση. Όσο οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη θα τις αφήσουμε να ολοκληρωθούν και τον πρώτο λόγο έχει το υπουργείο Οικονομικών» σημείωσε.