Αιχμές κατά μερίδας Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και εκπροσώπων του κοινοβουλίου, οι οποίοι «μετέτρεψαν σε σόου» τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή, διατύπωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου μιλώντας πριν λίγο στη Βουλή.

Ο κ. Αθανασίου υπενθύμισε ότι η εντολή του πρωθυπουργού ήταν ταχεία διερεύνηση της υπόθεσης, «όπως και έγινε», πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «ορισμένα ΜΜΕ το παράκαναν και χωρίς γνώση της δικογραφίας έλεγαν διάφορα, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και μετατρέποντας σε σόου αυτό το ζήτημα».

«Η δικαιοσύνη κινήθηκε με ταχύτητα και νηφαλιότητα και τα όπλα που έχει αυτή τη στιγμή, είναι αυτά που παρέχει το δημοκρατικό σύστημα στη δικαιοσύνη» δήλωσε ο κ. Αθανασίου.

Είχε προηγηθεί η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρυσούλα Μαρία Γιαταγάνα, η οποία κατήγγειλε ότι «κάποια μεγάλα κανάλια που τους χαρίστηκαν οι άδειες και κάποια ακριβοπληρωμένα παπαγαλάκια στράφηκαν εναντίον δικαστών και εισαγγελέων, για το πώς έκαναν τη δουλειά τους στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής».

Η βουλευτής κατήγγειλε επίσης ότι αντίστοιχη επίθεση δέχεται το τελευταίο διάστημα και η ΕΛΑΣ καθώς εξισώνονται αστυνομικοί που παραπέμπονται στη δικαιοσύνη και ερευνώνται με το Σώμα συνολικά που με λίγα μέσα και σοβαρές δυσχέρειες προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του.

Στη Βουλή η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

Την ίδια ώρα, τροπολογία για τη διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Βουλής.

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, η ανάλογη τροπολογία της κυβέρνησης δεν θα κατατεθεί από τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη στο νομοσχέδιο για τα «βραχιολάκια» στους κρατούμενους, αλλά σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που θα έρθει στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα.

Με την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ δίνεται η δυνατότητα στη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία να περικόπτει την χρηματοδότηση κόμματος όταν σημαντικά στελέχη του δικαιούχου κόμματος έχουν παραπεμφθεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Η αναστολή της χρηματοδότησης δεν θα γίνεται αυτοδίκαια αλλά κατόπιν σχετικού ερωτήματος του Προέδρου της Βουλής και ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι χρειάζεται τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής, ενώ ο Ν. Βούτσης σημείωσε ότι σκοπίμως δεν περιελήφθη στα αδικήματα η κατασκοπία, που είναι ιστορικά φορτισμένη.