Τροπολογία για τη διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Βουλής.

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, η ανάλογη τροπολογία της κυβέρνησης δεν θα κατατεθεί από τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη στο νομοσχέδιο για τα «βραχιολάκια» στους κρατούμενους, αλλά σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που θα έρθει στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα.

Με την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ δίνεται η δυνατότητα στη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία να περικόπτει την χρηματοδότηση κόμματος όταν σημαντικά στελέχη του δικαιούχου κόμματος έχουν παραπεμφθεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Η αναστολή της χρηματοδότησης δεν θα γίνεται αυτοδίκαια αλλά κατόπιν σχετικού ερωτήματος του Προέδρου της Βουλής και ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι χρειάζεται τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής, ενώ ο Ν. Βούτσης σημείωσε ότι σκοπίμως δεν περιελήφθη στα αδικήματα η κατασκοπία, που είναι ιστορικά φορτισμένη.