Συνάντηση με τον επικεφαλή της εταιρείας ZTE είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της κινεζικής ZTE Corporation Χου Γουέι Γκι ανέφερε ότι πρόκειται να δημιουργήσει στον Πειραιά διαμετακομιστικό κέντρο για τα εμπορεύματά της αλλά και επισκευαστικό κέντρο. Αυτό όπως είπε θα δημιουργήσει τουλάχιστον 400-600 νέες θέσεις εργασίας. Μάλιστα τόνισε ότι το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας στη χώρα μας έχει την στήριξη του πρωθυπουργού.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε ότι οι θυσίες του λαού πιάνουν τόπο και αυτό φαίνεται το ενδιαφέρον που έχουν αρχίσει να δείχνουν ξένοι επενδυτές για τη χώρα μας. Η ΖΤΕ είναι μια εκ των πέντε μεγαλύτερων τηλεπικοινωνιακών παρόχων παγκοσμίως, ανέφερε πως αυτή η συμφωνία αντανακλά την εμπιστοσύνη, από πλευράς αξιοπιστίας, στην Ελλάδα, για επενδύσεις.
«Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Η προσπάθεια είναι να ακολουθήσουν κι άλλες θετικές ειδήσεις και επικεφαλής είναι ο πρωθυπουργός», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι η επένδυση της κινεζικής πολυεθνικής ΖΤΕ είναι αποτέλεσμα του μνημονίου που είχε υπογραφεί στο ταξίδι του Σαμαρά στην Κίνα. 

Στις 3 το μεσημέρι, θα ακολουθήσει συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον πρόεδρο της Google, Έρικ Σμιντ, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα με αφορμή το τετραήμερο σεμινάριο για start-ups που διοργανώνει η εταιρεία.

Π.Ρ.