ΣΥΡΙΖΑ: Διαψεύδεται πανηγυρικά ο Γ. Βρούτσης

ΣΥΡΙΖΑ: Διαψεύδεται πανηγυρικά ο Γ. Βρούτσης

«Η νέα αύξηση της ανεργίας σε ύψος που σπάει όλα τα ιστορικά ρεκόρ -και μάλιστα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου που παραδοσιακά αυξάνεται η εποχική απασχόληση και μειώνεται η ανεργία- διαψεύδει κατηγορηματικά τους συνεχείς πανηγυρισμούς του υπουργού Εργασίας περί δήθεν αύξησης των προσλήψεων έναντι των απολύσεων και περί διαμόρφωσης σταθερής τάσης μείωσης της ανεργίας στη χώρα μας».

Αυτό αναφέρει ο υπεύθυνος ΕΕΚΕ Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν ότι η ανεργία αναρριχήθηκε τον Ιούλιο στο 27,6%.

Ο κ. Στρατούλης εκτιμά ότι «η συνέχιση και η σκλήρυνση από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου των μνημονιακών πολιτικών και η υπογραφή και εφαρμογή του νέου μνημονίου που ετοιμάζουν με την τρόικα για την άνοιξη του 2014, θα εκτινάξει προς τα πάνω ακόμη περισσότερο την ανεργία, στο 34 - 35%».

Όπως αναφέρει, ο λαός θα οδηγηθεί σε ακόμη μεγαλύτερη φτωχοποίηση και η νεολαία στην ξενιτιά και σε κοινωνική γενοκτονία.

Ο βουλευτής της κυβέρνησης κλιμακώνει την επίθεσή του στην κυβέρνηση, χρεώνοντάς της πως «το μόνο πλεόνασμα που δημιουργεί στη χώρα είναι αυτό των ανέργων, των φτωχών και των απελπισμένων».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο