«Η νέα αύξηση της ανεργίας σε ύψος που σπάει όλα τα ιστορικά ρεκόρ -και μάλιστα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου που παραδοσιακά αυξάνεται η εποχική απασχόληση και μειώνεται η ανεργία- διαψεύδει κατηγορηματικά τους συνεχείς πανηγυρισμούς του υπουργού Εργασίας περί δήθεν αύξησης των προσλήψεων έναντι των απολύσεων και περί διαμόρφωσης σταθερής τάσης μείωσης της ανεργίας στη χώρα μας».

Αυτό αναφέρει ο υπεύθυνος ΕΕΚΕ Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν ότι η ανεργία αναρριχήθηκε τον Ιούλιο στο 27,6%.

Ο κ. Στρατούλης εκτιμά ότι «η συνέχιση και η σκλήρυνση από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου των μνημονιακών πολιτικών και η υπογραφή και εφαρμογή του νέου μνημονίου που ετοιμάζουν με την τρόικα για την άνοιξη του 2014, θα εκτινάξει προς τα πάνω ακόμη περισσότερο την ανεργία, στο 34 - 35%».

Όπως αναφέρει, ο λαός θα οδηγηθεί σε ακόμη μεγαλύτερη φτωχοποίηση και η νεολαία στην ξενιτιά και σε κοινωνική γενοκτονία.

Ο βουλευτής της κυβέρνησης κλιμακώνει την επίθεσή του στην κυβέρνηση, χρεώνοντάς της πως «το μόνο πλεόνασμα που δημιουργεί στη χώρα είναι αυτό των ανέργων, των φτωχών και των απελπισμένων».