Οι στόχοι του προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας επιτυγχάνονται χωρίς να απαιτείται η λήψη πρόσθετων οριζόντιων νέων μέτρων, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο συνέδριο του ΕΚΕΜΕ/TEPSA για την ευρωπαϊκή κρίση.

Ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ότι η επίτευξη μικρού αλλά βιώσιμου πλεονάσματος για το 2013 επιτυγχάνεται ακόμη και με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις, ενώ επιπλέον υπάρχουν και οι πρώτες θετικές ενδείξεις στο μέτωπο της ανεργίας, καθώς ανακόπτεται ο μεγάλος ρυθμός αύξησής της αλλά και στο μέτωπο της ύφεσης καθώς οι εκτιμήσεις για το 2013 είναι βελτιωμένες σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.

Επεσήμανε εξάλλου ότι οι πολιτικές μεταξύ του πρώτου και δεύτερου μνημονίου διαφοροποιήθηκαν με αποτέλεσμα να γίνει εφικτό το θετικό αποτέλεσμα που βλέπουμε σήμερα, τονίζοντας τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι υπάρχει πλέον η ενθαρρυντική βάση, που με τον εμπλουτισμό της με περισσότερες πολιτικές ανάπτυξης θα συμβάλει καθοριστικά ώστε να γυρίσουμε σε θετικό πρόσημο ανάπτυξης.