Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

Την διαφαινόμενη διάσταση απόψεων μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του πρωθυπουργικού γραφείου πρόκειται να αναδείξει τις επόμενες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να επισφραγίσει την άποψη του ότι ακόμα και την πιο κρίσιμη στιγμή η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει τα θέματα με την δέουσα σοβαρότητα.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου σχολιάζοντας αυτή την αντιπαράθεση έλεγαν ότι ο υπουργός Οικονομικών διαχειρίζεται τα θέματα με μια τεχνοκρατική άποψη που εκφράζει όμως τους συνομιλητές του και άρα είναι η πιο ακριβής και προφανώς αυτή που θα εφαρμοστεί ενώ από την άλλη το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει για άλλη μια φορά να εκμεταλλευτεί πολιτικά το θέμα αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να δεχθεί νέα μέτρα ούτε αυξήσεις στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο όπως ζητούν οι Ευρωπαίοι.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι το επόμενο διάστημα αυτή η κρίση θα κορυφωθεί αφού από την μία ο υπουργός Οικονομικών θα καλείτε να κάνει πράξη τις εντολές της τρόικας και από την άλλη η κυβέρνηση θα αναζητά τρόπους για να απεγκλωβιστεί από ένα νέο μνημόνιο.

Όπως σημείωναν ακόμα τα στελέχη της Κουμουνδούρου το γεγονός ότι η ΝΔ δεν είχε τα οφέλη που προσδοκούσε από τις αποκαλύψεις για την Χρυσή Αυγή δεν αποκλείεται να οδηγήσει την κυβέρνηση σε περίεργες  καταστάσεις.

Πρόσθεταν δε ότι το γεγονός ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις σε ότι αφορά το θέμα της οικονομίας αναμένεται να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης και από εκεί που η κυβέρνηση επένδυε στο θέμα της Χρυσής Αυγής να βρεθεί και πάλι μπροστά στις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και στην εφαρμογή νέου πακέτου αφού τα μέχρι τώρα δεν απέδωσαν τίποτα. ‘Η για την ακρίβεια μόνο ευχολόγια και νουθεσίες από τους ημετέρους...