Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Άβολα και αμήχανα εξακολουθούν να νιώθουν για την συγκυβέρνηση οι περισσότεροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος είναι ενοχλημένη- και δεν το κρύβει- από την προσπάθεια του Μαξίμου να απαξιώσει τις προσπάθειες της προηγούμενης κυβέρνησης με στόχο να αποκομίσει τα όποια πολιτικά οφέλη αποκλειστικά και μόνο για την ΝΔ. 

Στην συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών στη Βουλή άπαντες συμφώνησαν πως η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να αποδείξει ότι η χώρα μπήκε στον σωστό δρόμο μετά τις περσινές εκλογές, ακυρώνοντας τις όποιες προσπάθειες έγιναν το προηγούμενο διάστημα από το ΠΑΣΟΚ που σήκωσε στις πλάτες του πολύ βαριές ψηφοφορίες.

Συγχρόνως δήλωσαν κατηγορηματικά ότι δεν προτίθενται να ψηφίσουν νέα μέτρα.

Την δυσαρέσκεια του ΠΑΣΟΚ για την στάση που τηρεί η Νέα Δημοκρατία αποτύπωσε χθες το βράδυ στη Βουλή και ο εισηγητής Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Φ. Σαχινίδης υπονοώντας μάλιστα ότι εάν οι διαπραγματεύσεις που κάνει η κυβέρνηση δεν διασφαλίσουν την μη λήψη πρόσθετων μέτρων τότε θα προκύψει θέμα κυβερνητικής συνοχής.

Ο κ. Σαχινίδης επιτέθηκε στον Χρήστο Σταϊκούρα λέγοντας ότι επιλεκτικά αποσιώπησε από τον προϋπολογισμό ορισμένα στοιχεία, όπως για παράδειγμα ότι η δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας ξεκίνησε το 2010 και όχι το 2012!. 

Υπενθύμισε ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν είναι μονοκομματική της ΝΔ, αλλά στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι η αποσιώπηση εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες και μικροκομματικά οφέλη όλων όσοι στάθηκαν απέναντι στην προσπάθεια που ξεκίνησε μόνη της η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ το 2009. Δηλαδή η Νέα Δημοκρατία του κ. Σαμαρά. 

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών παρότρυνε επίσης του συναδέλφους του της ΝΔ να ξαναδιαβάσουν τις ομιλίες τους για να θυμηθούν ποιες απόψεις υπερασπίζονταν παλαιότερα και μετά να τις συγκρίνουν με τις σημερινές κυβερνητικές επιλογές.