Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος

Το ενδιαφέρον της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας επικεντρώνεται σε όσα θα πει για την οικονομία, το μνημόνιο, τη Χρυσή Αυγή, την Αριστερά αλλά και τις εντάσεις στο εσωτερικό του κόμματος ο Αντώνης Σαμαράς.

Ωστόσο, ειδήσεις θα υπάρξουν και για το ίδιο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αφού μετά από πολύ καιρό επιδιώκεται μία οργανωτική αναδιάταξη στον «γηρασμένο» κομματικό οργανισμό, με λουκέτο στις τοπικές οργανώσεις, αντικατάστασή τους με, λιγότερες, δημοτικές και αλλαγές στο χάρτη των γαλάζιων νομαρχιακών.

Η ανάγκη αλλαγών στον κομματικό μηχανισμό είναι εμφανής. Δεν χρειάζεται παρά να δει κανείς τα δεκάδες εγκαταλελειμμένα γραφεία τοπικών οργανώσεων όχι μόνον στην περιφέρεια αλλά και στις μεγάλες πόλεις ή τον αριθμό όσων συμμετέχουν σε κομματικές οργανώσεις και θα βγάλει ασφαλές συμπέρασμα.

Το νέο οργανωτικό σχέδιο προβλέπει λιγότερες οργανώσεις – και άρα λιγότερους «αξιωματούχους» κάτι που θα προκαλέσει αντιδράσεις – αλλά παράλληλα και νέα θεματικού χαρακτήρα δομές με στόχο τη συμμετοχή ανθρώπων με κοινωνική και επιστημονική δράση που, όμως, δεν επιθυμούν να ενταχθούν στην παραδοσιακή κομματική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, οι σχεδόν 850 τοπικές της Ν.Δ. καταργούνται και αναμένεται να αντικατασταθούν με Δημοτικές Οργανώσεις, ο αριθμός των οποίων θα είναι λίγο μεγαλύτερος από τους καλλικρατικούς δήμους της χώρας.

Μείωση θα υπάρξει και στις νομαρχιακές οργανώσεις ενώ στους στόχους περιλαμβάνεται η δημιουργία θεματικών μονάδων, ανάλογα και με τις ιδιαιτερότητας κάθε περιοχής.

Το νέο σχέδιο συζητείται επί περίπου ένα δίμηνο με τη συμμετοχή πάνω από 2.000 μέλη από το σύνολο των νομαρχιακών σε όλη την Ελλάδα ενώ η κομματική τριπλέτα Παπαμιμίκος-Λουλουδάκης-Ζωντανός γύρισαν όλη τη χώρα για να συζητήσουν με τα μέλη του κόμματος το πλάνο που ανακοινώνεται σήμερα.