Με εντυπωσιακό τρόπο εορτάστηκε η συμπλήρωση των εκατό ετών από την είσοδο του “Αυστραλιανού Στόλου στο Σίδνεϊ" στην οποία και παραβρέθηκε και ο Αρχηγός του ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, προσκεκλημένος από τον ομόλογό του αντιναυάρχο Ray Griggs. 

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την επιθεώρηση του Στόλου -International Fleet Review– στην οποία συμμετείχαν 39 πολεμικά πλοία από 18 κράτη.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στο Σίδνεϊ, ο Αρχηγός ΓΕΝ συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο Sea Power Conference 2013 με θέμα «Ναυτική Διπλωματία και Προβολή της Θαλάσσιας Ισχύος: Η Χρησιμότητα του Ναυτικού στην Εποχή της Ναυτιλίας», καθώς και σε έκθεση αμυντικού υλικού.

Η διεθνής προσέλευση στον εν λόγω εορτασμό ήταν μεγάλος καθώς συμμετείχαν εκπρόσωποι 39 κρατών, εκ των οποίων 21 ήταν Αρχηγοί Ναυτικών. Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, ο Αρχηγός ΓΕΝ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με ομολόγους του και να συζητήσει διμερή θέματα.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της επισκέψεως ο Αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Σεβασμιώτατο κ.κ. Στυλιανό, με την Κυβερνήτη της πόλης του Σίδνεϊ, professor Marie Bashir, καθώς και με συλλόγους της Ελληνικής Κοινότητας.