Ο Αρχηγός ΓΕΝ στην Αυστραλία (φωτό)

Ο Αρχηγός ΓΕΝ στην Αυστραλία (φωτό)

Με εντυπωσιακό τρόπο εορτάστηκε η συμπλήρωση των εκατό ετών από την είσοδο του “Αυστραλιανού Στόλου στο Σίδνεϊ" στην οποία και παραβρέθηκε και ο Αρχηγός του ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, προσκεκλημένος από τον ομόλογό του αντιναυάρχο Ray Griggs. 

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την επιθεώρηση του Στόλου -International Fleet Review– στην οποία συμμετείχαν 39 πολεμικά πλοία από 18 κράτη.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στο Σίδνεϊ, ο Αρχηγός ΓΕΝ συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο Sea Power Conference 2013 με θέμα «Ναυτική Διπλωματία και Προβολή της Θαλάσσιας Ισχύος: Η Χρησιμότητα του Ναυτικού στην Εποχή της Ναυτιλίας», καθώς και σε έκθεση αμυντικού υλικού.

Η διεθνής προσέλευση στον εν λόγω εορτασμό ήταν μεγάλος καθώς συμμετείχαν εκπρόσωποι 39 κρατών, εκ των οποίων 21 ήταν Αρχηγοί Ναυτικών. Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, ο Αρχηγός ΓΕΝ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με ομολόγους του και να συζητήσει διμερή θέματα.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της επισκέψεως ο Αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Σεβασμιώτατο κ.κ. Στυλιανό, με την Κυβερνήτη της πόλης του Σίδνεϊ, professor Marie Bashir, καθώς και με συλλόγους της Ελληνικής Κοινότητας.

 

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο