Την ανάγκη να πέσει «φως» στη δράση του «ακραίου μορφώματος» της Χρυσής Αυγής υπογράμμισε ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

«Έχουμε υποχρέωση να αναπτύξουμε πολιτικές πρωτοβουλίες για να φέρουμε πίσω εκείνους που πέρασαν απέναντι. Στη Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσουμε δράσεις απέναντι στη βία, από όπου κι αν προέρχεται», τόνισε ο κ. Παπαμιμίκος.

Επεσήμανε ακόμη ότι για τη ΝΔ «δεν υπάρχει η θεωρία της καλής και της κακής βίας». «Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται, δίχως αστερίσκους και γκρίζες ζώνες» σημείωσε.

Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι πλέον «η χώρα αλλάζει», «στέκεται στα πόδια της» και βγάζει πρωτογενές πλεόνασμα.

Αναφερόμενος στις αλλαγές στο κόμμα  τόνισε ότι είναι η ώρα «να αλλάξουμε ό,τι λιμνάζει και δεν αλλάζει και να φέρουμε στην πρώτη γραμμή τους ικανούς και τους άξιους».

«Μειώσαμε τις γραμματείες από 23 σε οκτώ, μειώσαμε το λειτουργικό κόστος. Η ΝΔ μετασχηματίζεται σε έναν σύγχρονο και ευέλικτο μηχανισμό. Προχωράμε σε συγχώνευση περιφερειακών οργανώσεων, από 845 μειώνονται σε 370 και οι ΝΟΔΕ από 71 σε 64», πρόσθεσε.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο γραμματέας της ΝΔ ανέφερε ότι το κόμμα δεν θα κάνει κομματικά παιχνίδια και ότι θα στηρίξει ανθρώπους καταξιωμένους και άφθαρτους. «Ανανέωση προσώπων και όχι κομματικά παζάρια. Θέλουμε αλλαγή του εκλογικού συστήματος», τόνισε.