«Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων αποτελούν μία τρύπα στο νερό» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης σχολιάζοντας τις σημερινές εξαγγελίες για τα δάνεια του ΟΕΚ

«Oι κυβερνητικές αποφάσεις για τη ρύθμιση στεγαστικών δανείων, που χορηγήθηκαν από τράπεζες και επιδοτούνταν από τον καταργηθέντα με μνημονιακό νόμο του 2012 Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, αποτελούν μία τρύπα στο νερό και δεν λύνουν το πρόβλημα. Περίπου 100.000 νοικοκυριών, που ανέλαβαν δανειακές υποχρεώσεις σε άλλες εποχές και με άλλες οικονομικές δυνατότητες, χωρίς να έχουν σφαγιαστεί από τις μνημονιακές πολιτικές τα εισοδήματα τους και χωρίς να έχουν χάσει τις δουλειές τους» αναφέρει ο κ. Στρατούλης.

«Ο μόνος τρόπος να ανακουφιστούν όχι μόνο αυτά αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες άλλα υπερχρεωμένα σε τράπεζες νοικοκυριά είναι η ολική ή μερική διαγραφή των χρεών τους, ανάλογα με τη μείωση των εισοδημάτων τους τα χρόνια του μνημονίου. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να αποτραπεί το κοινωνικό κραχ και ταυτόχρονα να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για την οικονομική και κοινωνική ανόρθωση της χώρας» τόνισε και πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή, που απορρίφτηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά επιδιώκουμε να γίνει διεκδίκηση αιχμής του λαϊκού κινήματος και έχουμε δεσμευτεί ότι μια τέτοια ρύθμιση θα είναι από τις βασικές προτεραιότητες μιας αριστερής κυβέρνησης».