Ολομέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη σημερινή ομιλία του στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ, χαρακτηριζοντάς τον «αρχιερχέα του πολιτικού διχασμού και της θεωρίας των δύο άκρων».

«Σε μια σπάνια στιγμή αυτοκριτικής του», αναφέρει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, «ο πρωθυπουργός στη σημερινή του ομιλία ομολόγησε την έλλειψη πολιτικής βούλησης το προηγούμενο διάστημα, για την πάταξη της ναζιστικής βίας. Η ομολογία ενοχής του για το ότι παρά τις συγκεκριμένες καταγγελίες, όπως εμφανίζονται και στη δικογραφία, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έπραξε ως όφειλε, αλλά αντίθετα φλέρταρε ακόμα και με την ιδέα συγκυβέρνησης με τη ΧΑ, αναδεικνύει τις δικές της βαρύτατες πολιτικές ευθύνες».

Ταυτόχρονα, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις τωρινές διαβεβαιώσεις ότι θα εξαλειφθούν τα αίτια εξάπλωσης του φασιστικού φαινομένου, αυτές είναι σαθρές, στον βαθμό που δεν αγγίζουν τον πυρήνα της ασκούμενης μνημονιακής πολιτικής της εξαθλίωσης.

Προσθέτει επίσης, ότι «την ίδια στιγμή, ο κ. Σαμαράς ανακηρύσσεται για μια ακόμη φορά σε αρχιερέα του πολιτικού διχασμού και της θεωρίας των δύο άκρων, από την οποία φραστικά και μόνο αποστασιοποιείται, για να διασκεδάσει την πολιτική του απομόνωση ακόμα και μέσα στο ίδιο του το κόμμα».

Για τις αναφορές του πρωθυπουργού σχετικά με την υπόθεση της Μαρφίν, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα:

«Ποιος ακριβώς κάλυψε κ. Σαμαρά τον εμπρησμό στη Marfin; Γιατί δεν έχουν ακόμα συλληφθεί οι υπαίτιοι; Ποιος πυροδοτεί τη βία και την ένταση; Ως πότε θα ρίχνετε λάσπη στους κοινωνικούς αγώνες και στην Αριστερά, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός κλίματος έντασης και εμφυλιοπολεμικού διχασμού; Πώς ακριβώς αποδεικνύει η κυβέρνηση το αίσθημα "δημοκρατικής ευθύνης" που τη διακατέχει, όταν με σπέκουλες προσπαθεί να κάνει πολιτική; Πώς ακριβώς οικοδομεί το αίσθημα ασφάλειας για τον πολίτη; Με το ψεύτικο εμπόριο ελπίδας περί δήθεν ανάπτυξης και με την ταυτόχρονη διάλυση των τελευταίων ψηγμάτων κοινωνικού κράτους; Και από πότε όσοι αναφέρονται στον πόνο και την απελπισία που διακατέχει τον κόσμο, καλλιεργούν τον εξτρεμισμό και την αποτυχία;»
«Ως εδώ κ .Σαμαρά», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει στην ανακοίνωσή του: «Πλέον δεν μπορείτε να πείσετε ούτε το ίδιο σας το κόμμα. Ο λαός γνωρίζει πως τον σπρώχνετε ολοένα και πιο βαθιά στην κρίση».