«Ο Αντώνης Σαμαράς κλιμακώνει επώδυνα την διχαστική και μισαλλόδοξη πολιτική του και παίζει  παιχνίδια με τους θεσμούς της Δικαιοσύνης, τους οποίους χρησιμοποιεί για αντιδημοκρατικές επιδιώξεις» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως επισημαίνει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, ο κ. Σαμαράς «αντί να παριστάνει τον αυτόκλητο εθνικό εισαγγελέα ας αφήσει τον θεσμό της δικαιοσύνης να πράξει το έργο της και ο ίδιος ας αποδείξει έμπρακτα ότι εννοεί τις μεγαλοστομίες για τήρηση της νομιμότητας και εκκαθάριση κάθε παρανομίας μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία ψηφίζοντας την άρση ασυλίας του Γ. Παπανδρέου η οποία άλλωστε αποτέλεσε και δική του βασική προεκλογική δέσμευση».

«Έχει δίκαιο ο Α. Σαμαράς όταν δηλώνει ότι δεν υπάρχει καλή και κακή βία» σημειώνει το ΧΡΙΚΕ και προσθέτει: «Το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό οι Έλληνες πολίτες που ανεξαρτήτως κομματικής καταγωγής υφίστανται τη βία της μνημονιακής πολιτικής που ο ίδιος και η κυβέρνηση του συνεχίζουν να εφαρμόζουν ολοένα με πιο σκληρό και ανάλγητο τρόπο».

Όπως τονίζει το ΧΡΙΚΕ «τα εκατομμύρια των ανέργων, οι φτωχοποιημένοι πρώην νοικοκυραίοι που καταλήγουν να ψάχνουν τροφή στους κάδους των σκουπιδιών και στα συσσίτια, οι απελπισμένοι νέοι που ξενιτεύονται για να βρουν δουλειά, οι συνταξιούχοι που απειλούνται με νέες περικοπές, οι επαγγελματίες που αναγκάζονται να βάλουν λουκέτα, οι χιλιάδες αυτόχειρες είναι θύματα της βίας των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου».

«Οι Έλληνες πατριώτες απαιτούν την τιμωρία όσων οδήγησαν την χώρα και τους πολίτες στην καταστροφή» υπογραμμίζει το ΧΡΙΚΕ και κατηγορεί τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ότι «ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν και τα εθνικά μας θέματα εντός των προσεχών μηνών». 

Ταυτόχρονα εξαπολύει πυρά κατά της «θεωρίας των δύο άκρων», τονίζοντας ότι ο «ο Α. Σαμαράς, υποβασταζόμενος από τον κ. Βενιζέλο, προσπαθεί να μετατρέψει το ζήτημα της βίας και της παρανομίας - που είναι απολύτως καταδικαστέες από το σύνολο των δημοκρατικών κομμάτων – σε ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης».

«Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, που εκφράζει τον χώρο της πατριωτικής δεξιάς, όχι μόνο αρνείται τη νέα αρλουμπολογία του Α. Σαμαρά και των συμβούλων του, αλλά παλεύει για την ενότητα των Ελλήνων, οι οποίοι σε όποια ιδεολογικό ρεύμα και αν ανήκουν, υφίστανται την πιο ασφυκτική μορφή βίας από την αντιλαϊκή και μνημονιακή διακυβέρνηση του Α. Σαμαρά» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το κόμμα και προσθέτει:

«Μόνο σε ένα είχε δίκιο ο Α. Σαμαράς στη σημερινή ομιλία του: “Η Δημοκρατία πολεμάει και θα νικήσει τους εχθρούς της”». 

«Ας το θυμάται αυτό, όταν φτάσει η ώρα της δίκαιης τιμωρίας του λαού προς εκείνους που τον πρόδωσαν, τον γονάτισαν και τον υποδούλωσαν, προκειμένου να στηρίξουν τους ντόπιους μεγαλοκαρχαρίες και τους ξένους ολιγάρχες. Και αυτή η ώρα θα φτάσει! Γι’ αυτό αγωνίζεται το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος…», καταλήγει η ανακοίνωση.