Βήμα δεν κάνουν πίσω τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, την ώρα που βρίσκονται προφυλακισμένα στον Κορυδαλλό για τη δράση της οργάνωσης, με τον Νίκο Μιχαλολιάκο, τον Χρήστο Παππά και τον Γιάννη Λαγό να δηλώνουν υπερήφανοι για τις ενέργειες τους με άρθρα τους στην εφημερίδα «Εμπρός».

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος εξαπολύει πυρά κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού κάνει λόγο για «Ψευτοδημοκρατία χωρίς μάσκα» υποστηρίζει ότι όσο υπάρχει έστω και ένας χρυσαυγίτης «δεν έχει τελειώσει τίποτα. 

«Έχοντας πίσω του τα σύμβολα του σιωνισμού δήλωσε από το Ισραήλ ότι θα μας... εξαφανίσει!» έγραψε για τον πρωθυπουργό, σχολιάζοντας την επίσκεψή του στο Ισραήλ.

Ο φερόμενος ως υπαρχηγός της οργάνωσης, Χρήστος Παππάς γράφει ότι «ο Σαμαράς διώκει την Χρυσή Αυγή όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τον Γεώργιο Παπαδόπουλο. «Η ίδια αγωνία που υπήρχε στο γραφείο του πρωθυπουργού Καραμανλή, η ίδια αγωνία υπήρχε (και υπάρχει) στο Μαξίμου σήμερα» γράφει ο βουλευτής για να προσθέσει:

«Επειδή η Χρυσή Αυγή είναι αντισυστημική και ανεξέλεγκτη από τα ξένα κέντρα εξουσίας (...), ενοχλήθηκε επικίνδυνα η εγκληματική συμμορία Σαμαρά, Βενιζέλου, Δένδια, Βορίδη και λοιπών». Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι στρατιωτική οργάνωση. 

Ο βουλευτής Γιάννης Λαγός δηλώνει υπερήφανος επισημαίνοντας ότι «η Χρυσή Αυγή είναι δυσνόητη στους φλωροαστούς» και υποστηρίζει ότι η οργάνωση «διώκεται από μεγαλολαμόγια εργολάβους, από τους μεγαλοκαναλάρχες, από όλα τα διαπλεκόμενα».

Ο ίδιος προσθέτει: «Ξεφτιλίζουμε το σύστημα και μέσα από την φυλακή. Τους είχαμε ξεφτιλίσει έως τώρα παντού. Στο δρόμο, στις πλατείες, στο ''κυνοβούλιο''» τονίζει, επιμένοντας στην ότι η δίωξη του είναι πολιτική.