Προβάδισμα 1,3% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Πτώση για τη Χρυσή Αυγή

Προβάδισμα 1,3% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Πτώση για τη Χρυσή Αυγή

Προβάδισμα 1,3% εμφανίζει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για την εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής».

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 24,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,8%, η Χρυσή Αυγή 6,3% (εμφανίζοντας πτώση), το ΠΑΣΟΚ 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,8%, το ΚΚΕ 5,2%, η ΔΗΜΑΡ 3%, οι Οικολόγοι- Πράσινοι 1,4% και η Νέα Ελλάδα 1%.

Στην ερώτηση περί του ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, οι ερωτηθέντες έδωσαν προβάδισμα στον Αντώνη Σαμαρά με 45,5% έναντι του Αλέξη Τσίπρα, που συγκέντρωσε ποσοστό προτίμησης 26,5%, ενώ η ΝΔ καταγράφει 60,8% στην παράσταση νίκης και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 33,7%.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι ερωτηθέντες χαρακτηρίζουν δικαιολογημένες τις διώξεις του αρχηγού και των στελεχών της Χρυσής Αυγής μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (81,9%), εκτιμούν ότι η δράση της οργάνωσης είναι εγκληματική (76,7%) και θεωρούν ότι η ναζιστική προπαγάνδα πρέπει να διώκεται ποινικά (85,4%).

Τέλος, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, είναι ενισχυμένος μετά τις εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής (58,9%) ενώ ικανοποίηση εκφράζουν 51 στους 100 για το θέμα του χειρισμού της υπόθεσης.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο