«Τώρα ήρθε η ώρα της πολιτικής διαπραγμάτευσης», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα αρραγές εθνικό μέτωπο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε την ανάγκη η ελληνική πλευρά να πάει όσο καλύτερα θωρακισμένη και προετοιμασμένη στις διαπραγματεύσεις. «Δεν αντέχει η Ελλάδα δεύτερο διχασμό. Τότε τα πράγματα θα είναι απίστευτα χειρότερα. Χρειαζόμαστε ένα ελληνικό εθνικό σχέδιο» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Πρέπει να επιμείνουμε ότι κάποια στιγμή το πακέτο που ονομάζουμε Ελλάδα πρέπει να κλείσει. Δεν είναι μόνο όμηρος η ελληνική οικονομία, αλλά και η επενδυτική προσπάθεια. έφτασε η ώρα της διαπραγμάτευσης θα είναι δύσκολη δεν θα είναι εύκολη» πρόσθεσε η βουλευτή της ΝΔ. 

«Αυτή τη στιγμή γίνεται τρομερή αδικία έναντι των φορολογουμένων που πληρώνουν τους φόρους τους. Επειδή ξέρω ότι δεν θα εισπράξω, τούς αυξάνω για να πληρώσουν τα κορόιδα ακόμη πιο πολύ. Αυτή η λογική πρέπει να καταπολεμηθεί (...) Πληρώνουμε φόρους τριών ετών σε τρεις μήνες, πρόκειται σαφώς για ανικανότητα του φορολογικού μηχανισμού» τόνισε. 

Εξαπέλυσε εξάλλου επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ  αναφέροντας «ποιον κοροϊδεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι οι πολίτες τρωνε κουτόχορτο; υπάρχει ένα μαγικό ραβδί που θα λύσει τα προβλήματα και η κυβέρνηση δεν το χρησιμοποιεί;»

Τόνισε δε, ότι θα καταθέσει ερώτημα για τις τρομερές, όπως τις αποκάλεσε, καθυστερήσεις του αναπτυξιακού νόμου. «Βράζουμε, ψήνουμε επί μήνες ένα Προεδρικό Διάταγμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.