«Για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο της ανεργίας πρέπει να μειωθούν δραστικά οι φόροι και το κράτος». Αυτή ήταν η απόφαση της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της Δράσης στις 28 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη συνεδρίαση εγκρίθηκε η πολιτική εισήγηση της Διοικούσας Επιτροπής την οποία ανέπτυξε ο Πρόεδρος του Κόμματος Θεόδωρος Σκυλακάκης. Βασικό συμπέρασμα ήταν: «Με δεδομένη τη συνέχιση της ίδια μη αναπτυξιακής πολιτικής από την κυβέρνηση, αλλά και λαμβάνοντας υπ΄όψιν τις λοιπές πολιτικές εξελίξεις σε εθνικό (ΧΑ) και ευρωπαϊκό επίπεδο (γερμανικές και αυστριακές εκλογές), η στρατηγική που χαράξαμε δεν αναιρείται (δυστυχώς) από αυτές. Δεν υπάρχει περίπτωση η χώρα να βγει  από το αδιέξοδο της ανεργίας και της οικονομικής παρακμής εάν δεν μειωθούν δραστικά οι φόροι και το κράτος και δεν αφεθεί ο ιδιωτικός τομέας να ανακάμψει. Πολιτική εντελώς διαφορετική από αυτή που ασκεί η σημερινή κυβέρνηση. Επίσης αποκτά πρόσθετη σημασία η θέση μας υπέρ του διαλόγου και των συνεργασιών και η αντίθεση μας στο κλίμα της πολιτικής πόλωσης».

Παράλληλα, αποφασίστηκε η στήριξη στη Θεσσαλονίκη του Γιάννη Μπουτάρη στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, ενώ ανατέθηκε στη Διοικούσα Επιτροπή να λάβει ην τελική απόφαση για το θέμα του υποψηφίου δημάρχου στην Αθήνα

Σύμφωνα με τη Δράση, αξιολογείται θετικά το έργο του νυν δημάρχου Γιώργου Καμίνη, ο οποίος έχει στηριχθεί από στελέχη του κόμματος μέσω της δημοτικής παράταξης «Πορτοκαλί».

Εξάλλου προωθείται η διεύρυνση της συνεργασίας με το Ευρωπαϊκό Κόμμα Φιλελευθέρων και Δημοκρατών ALDE, καθώς έχουν ήδη προχωρήσει οι διαδικασίες για να γίνει η δράση συνδεδεμένο μέλος.