Πραγματοποιήθηκε σήμερα, η 2η Τακτική Σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη όπου εγκρίθηκαν από το σώμα οι αλλαγές στον Κανονισμό Περιφερειακών Οργανώσεων της οργάνωσης.

Η νέα δομή των Περιφερειακών Οργανώσεων περιλαμβάνει τρεις βαθμίδες οργάνωσης (ΔΗΜ.Τ.Ο., ΝΟ.Δ.Ε., Περιφέρειες), και διάρθρωσή τους σε θεματικές ενότητες. Παράλληλα, το λόγο έλαβαν μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, δίνοντας το στίγμα της δράσης της Οργάνωσης το ερχόμενο διάστημα.

«Οι περισσότεροι αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς έχει κάνει τιτάνιες προσπάθειες, δίνοντας συνεχώς κρίσιμες μάχες τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό», τόνισε ο πρόεδρος της οργάνωσης Σάκης Ιωαννίδης.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ υπογράμμισε ότι «η δημοκρατία δεν έχει χώρο για τη βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται».

Απηύθυνε έκκληση εξάλλου ώστε να ανοίξουν οι σχολές, λέγοντας ότι οι «φοιτητές και οι οικογένειές τους βρίσκονται σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση».

«Στην Κεντρική Επιτροπή θα αποφασίσουμε την αλλαγή της δομής των περιφερειακών οργανώσεων, οι οποίες θα γίνουν θεματικές για να βρίσκονται πιο κοντά στην κοινωνία» δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Ενόψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014, ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι η ΟΝΝΕΔ θα επιδιώξει να ανανεωθούν όλα τα ψηφοδέλτια -και των αυτοδιοικητικών εκλογών- για να συμπεριλαμβάνονται σε αυτά νέοι άνθρωποι.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης, ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Γκιουλέκας, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού του κυβερνητικού έργου, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων, Στράτος Σιμόπουλος, ο βουλευτής και πρώην υπουργός, Γιάννης Ιωαννίδης και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Γκιουλέκας επισήμανε ότι είναι το τρίτο μέλος της ΟΝΝΕΔ στη Βόρεια Ελλάδα και εντάχθηκε σε αυτή στις 7 Οκτωβρίου του 1974, σε ηλικία 13 χρονών, ενώ ο κ. Βαρτζόπουλος ότι είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Νεολαίας της ΝΔ και εντάχθηκε σε αυτή τον Οκτώβριο του 1975.

TAGS