Δεν έχει απολύτως καμιά ανησυχία για τις διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα και θεωρεί εξαιρετικά υπερβολικά όσα γράφονται στον Τύπο, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού του κυβερνητικού έργου, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο της συνεδρίασης της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Βαρτζόπουλος επισήμανε: «Η τρόικα θα έρθει σε μια εβδομάδα, περίπου δέκα μέρες τα τεχνικά κλιμάκια και μετά θα έρθουν και οι κυρίως διαπραγματευτές. Εγώ νομίζω ότι είμαστε σε ένα πάρα πολύ καλό δρόμο. Τα βασικά προαπαιτούμενα για το υπόλοιπο της δόσης του περασμένου τριμήνου κατά βάση έχουν τελειώσει. Νομίζω ότι πρέπει ορισμένες τελευταίες πινελιές να δοθούν στο ζήτημα της αμυντικής βιομηχανίας, αλλά κι αυτό το θεωρώ ως δεδομένο ότι θα γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Κατά συνέπεια, αυτό το θέμα, το οποίο έχει μείνει από την περασμένη επίσκεψή τους, έχει τελειώσει. Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που τίθενται επί τάπητος κυρίως το δημοσιονομικό, νομίζω ότι θα αντιμετωπιστούν σε πνεύμα καλής συνεργασίας και φυσικά θα επικρατήσει στο τέλος η προσέγγιση της ελληνικής πλευράς, η οποία είναι η πιο ρεαλιστική». 

Όπως τόνισε ο κ. Βαρτζόπουλος ημερομηνία κλειδί είναι το Eurogroup το πρώτο τρίμηνο του 2014: « Δεν έχω απολύτως καμιά ανησυχία και νομίζω ότι τα γραφόμενα στον Τύπο είναι εξαιρετικά υπερβολικά. Είναι απολύτως σαφές ότι συμφωνήσαμε για το πρωτογενές πλεόνασμα αυτής της χρονιάς. Αυτό σημαίνει ότι σίγουρα θα ενεργοποιηθεί η υπόσχεση του Γιούρογκρουπ του περασμένου Νοεμβρίου για μία ελαφρυντική προσέγγιση στον τρόπο αντιμετώπισης εν γένει του ελληνικού χρέους. Αυτό, βεβαίως, θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί στο Γιούρογκρουπ του πρώτου τριμήνου του 2014, προς τον Απρίλιο, υποθέτουμε, και από εκεί και πέρα δεδομένης της κατ΄ουσίαν αντιμετωπίσεως και του χρηματοδοτικού ζητήματος των επομένων ετών, αυτό που είπε ο πρωθυπουργός, ότι το 2014 θα μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές και να ξεκινήσουμε πλέον την ουσιαστική πορεία προς την πρόοδο και την ανάπτυξη, είναι δεδομένο ότι είναι ορατό από σήμερα».

Σε ερώτηση για την τύχη της ΕΛΒΟ απάντησε: «Εκείνο, το οποίο μπορώ να πω, είναι ότι η παραγωγική γραμμή της ΕΛΒΟ θα συνεχίσει να υπηρετεί με έναν διαφορετικό, αλλά εξίσου ουσιαστικό, τρόπο τον ελληνικό στρατό».

Σε ερώτηση, αν υπάρχει θέμα στις σχέσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ο κ. Βαρτζόπουλος υπογράμμισε: «Δεν είναι αντικείμενο της δικής μου δραστηριότητας η συνεργασία των υπουργών με την κοινοβουλευτική ομάδα, ούτε και η συνεργασία των υπουργών μεταξύ τους. Η Γενική Γραμματεία Συντονισμού κινείται σε επίπεδο γενικών γραμματέων και υπηρεσιακών παραγόντων».